ph5.5 Creative Commons License 2016.05.04 0 3 78851

Fura, hogy az általad "hivatkozott" boltot én nem találom a hivatalos forgalmazók listájában a Tamron honlapján...

Vajon miért?

 

Mert feltehetően nem hivatalos forgalmazó. (nem vettem tőlük még semmit) Viszont ha nála veszi valaki akkor van 1 év garanciája. Ha tőled akkor nincs semmiféle gari. Plusz az első változatban egy újat kap, tőled egy használtat. Ez nem egy relikvia aminek az értékét emeli ha ismert személyé volt- lásd pápamobil vagy Schumi valamely régi autója. Arról nem is beszélve hogy feltehetően nem vagy annyira ismert személy mint a pápa vagy egy F1-es pilóta. Bár tévedhetek :)

 

 

És ha az első vásárló vinni be a szervizbe, akkor miért nem lehet a garanciát érvényesíteni?

Az 5 éves garancia korlátozott?

Jobb ha tudod, hogy a kötelezően előírt 1 évnyi jótállás is korlátozott, az sem teljes körű.

 

Ha te Miskolci vagy... a vevőd Szombathelyi, a szervíz Bp-n van és a termék meghibásodik pár hét múlva, akkor ésszerűen hogy is oldod meg a garanciális ügyintézést? És ismétlem a 4 év kiterjesztés nem vonatkozik a várható kopó dolgokra, a gumira, a törésre , az anyámtyúkjára... csak is kizárólag azokra a hibákra amik a gyártásra visszavezethetőek. És persze neked kell bizonyítani hogy az nem a használatból ered. Nekem garanciába alig akarták cserélni a stabit, ,mert szerintük az csak leeséstől odacsapástól tud elromlani... mivel karcmentes volt az obi külseje,pormentes a belseje és soha nem volt szétszedve nem tudták elkerülni a javítást- ingyen... de a magyar szervízről  meg volt/van a véleményem. És nem pozitív. 

 

A hirdetésed korrektségét nem vontam kétségbe. Odaírtad hogy regisztráltad az 5 éves garira. Odaírtad a vásárlás dátumát. Odaírtad az árat amit te szeretnél érte. És lehet hogy lesz is olyan akinek annyit megér amennyiért kínálod. De tudomásul kell venni hogy az 5 év hivatalosan csak az első vevőt illeti meg. Csak magánszemélyként lehet regisztrálni. És a használt termék csak kivételes esetben lehet olyan értékű mint az új. Pl most a Nikon az áremelésekkel elérte azt hogy az eddig 100e-be kerülő Nikon 50 1.4 G már 150ezer újonnan. Így aki 100e-ért vette kevesebbet fog bukni 1-2 év múlva eladáskor mint aki 150e-ért. 

Előzmény: Törölt nick (78833)