stray.cat Creative Commons License 2016.05.03 0 0 15054

Sziasztok,

 

Köszönöm a sok segítséget, most úgy néz ki a dolog, hogy valami félutas megoldás lesz. Nyilván nem tökéletes, de az élet majd megmutatja merre kell tovább fejleszteni, ha tovább kell fejleszteni.

Helyiség padlótól mennyezetig csempézve, befúvás egy 55 cm-es külső ventilátorral, légcsatornázva, födém magasságából több ponton befújva, természetesen szűrve. 

Elszívás egy 40 cm ventilátorral, légcsatornák levezetve a padló szint közelére, két oldalon több beszívási ponttal. Elszívó ventilátor előtt aktívszenes szűrővel. Na most itt a túlnyomás és a légszállítás kérdése kicsit necces, mert csak tapogatózunk, alap kiindulási pont hogy a két lapátátmérő eltérő, vélhetően több lesz a befúvott levegő mint az elszívott. Légszállítási adataink viszont nincsenek, legrosszabb esetben valamilyen frekvenciaváltóval kell megoldani a motorok teljesítmény szabályozását, így összehangolni a kettőt. A beszívott levegő felmelegítésére perpill nincs ötletem de talán a légtechnikás srácok ki tudnak találni valamit.

Szárítás: a jelenlegi terv az oldalfalakra 4-4 db 350W infrapanel a mennyezetre pedig 3 db 350W-os panel kerülne, prózai okokai vannak, ez áll rendelkezésre. Infrapanelek IP44-esek de fújás közben nem üzemelnének csak előmelegítésre ha szükséges illetve szárítás alatt. 

Világítás 8 db 3x36W-os 45 fokban döntött IP67-es neon lámpával, 6500K napfény színhőmérsékletű csővel.

Természetesen 2 db poroltóval kiegészítve, ne legyen rá sose szükség. :)