Carspray Creative Commons License 2016.05.02 0 0 15052

Felül jöjjön be a beszívott levegő, felmelegítve megszűrve, és nagyobb mennyiségben mint a padlón, szűrőn keresztül elszívott levegő, ezzel túlnyomást képezve, melynek köszönhetően a falra felfújt soha ki nem keményedő kamra ragacs, kamraméz felfogja a falhoz kiszorított levegőt.... Ezt egy épületen belül tudjátok megcsinálni....... El kell kerülni hogy "alagutat" képezzen a lég mozgás, illetve megfelelő sebességű légmozgásnak kell lennie mert túl kis légmozgásnál sok köd fog bent maradni, így várogatni kell majd hogy elmenjen a köd, túl nagy légmozgásnál meg szinte elrántja a felület elől a levegőt. Ha jól emlékszem 0.3-0.6 m/s kell hogy legyen a levegő sebessége......

Személyes véleményem, egy átlag maszeknak sem éri meg kabint csinálni...... nem hogy nektek (ne haragudj) csinálni kell egy garázsból egy fújóst azt kész. (Mi is így csináljuk) ki van csempézve azt szia.... időnként lefújatok levegővel mindent, fentről lefelé haladva, kis söprök, és lúg-gal meg kis permetezővel átnyomom a csempét-ablakokat-ajtókat aztán kocsimosó kefe és magasnyomásúval (vagy ha nincs kedvem összerakni) csak simán slaggal ki locsolok...... fújó ruha, bázisnál minden sornál mézeskendő, lakk előtt nagyon alaposan, majd pedig a lehető leggyorsabb lakk-ot használom a felülethez hőmérséklethez képest (ésszerű keretek között) így sokkal kevesebb ideig jöhet létre az hogy a még nedves felületbe beleszálljon valami... Pisztolyt fújás előtt nem a sarok-padló felé próbálgatom, nem szárítom pisztollyal a felületet stb.....lehető legkissebbre kell csökkenteni a levegő mozgatását, felkavarását....... ennyi...... Évi két három fújásra szerintem  hibátlan ez a technika..... Az ajtó folyamatosan nyitva van résnyire igy kb pont mire leszárad egy sor, kimegy a köd, és jöhet a következő sor. De ha nagyon maximalisták vagytok, akkor keresni kell valahol egy műhelyt ahol ki bérelhetitek a kabint, ennyi.... Akkor esetleg rá is tudtok szárítani. 

Tudok több olyan festőt is akinél egy autó fér be..... és gitteléstől hegesztésig, lakkozásig, polírozáson át mindent ott csinálnak....... még sincs világvége :)