legviszontabb Creative Commons License 2016.05.02 0 0 99241

Nem tudom, hogy segítene-e. Lágyabb rugóval még nem találkoztam, bár az meg nem biztos, hogy visszahúzná egyenesbe. Én megszüntettem az egészet és kiszedtem. egy darab lemezt csavarral tettem oda. Így első hangzásra elég barbár megoldásnak tűnik, de bevált, azóta is jók, semmi baj velük. Ugyanígy jártam a Fuggerth kocsikkal is.

Nem csak az a baj, hanem kanyarban óhatatlanul is beleér a kerék, magyarul fékezi mint állat, mert a halbinál nincs a kerék előtt keret(tárcsás Halbi), így egy az egyben a kerék ér hozzá.

 

Ez szerintem nálad is probléma, mármint a kinematika miatti siklás.

 

Igen többféle kampó létezik, ezeket sajnos végig kell próbálgatni. Fuggerth-nél nekem most- így 12 év után- jelentkezik, hogy a foglalat elreped, így laza a kampó, könnyen kiesik, terhelésnél is. Javítani esélytelen, mert a pályakotró miatt nem fér el semmi. Különben mögé tennék egy fémpatkót. 

Ennél az lehet a baj, hogy a kampó negatívja(amit beletolsz a foglalatba) íves, hasa van. A közepe áll legkijjebb, a két vége beljebb, így le-fel mozog a házban, ez feszíti a házat, ez törheti el.

 

Tehát marad a próbálgatás.

Ha kell van itthon:-Tillig halbi komplett kinematika

                            -Fuggerth vagon kinematika, szintén komplett

                            -Fuggerth mozdony kinematika, komplett de törött, próbálni jó

Előzmény: Caxies (99235)