words about future Creative Commons License 2016.05.02 0 2 17001

"Rokkant nyugdíjas kaphat hitelt?Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

 

Rokkant nyugdíjas, de hitelt szeretne felvenni? Hitelfelvételre ez esetben is van lehetőség, de vannak bizonyos feltételek, melyeknek meg kell felelni. Erről bővebben az alábbiakban olvashat.

Rokkant nyugdíjas személy akkor kaphat hitelt, ha a rokkantság végleges, melyet határozattal alá is tud támasztani. Ha a rokkantság nem végleges és meghatározott idő után újabb felülvizsgálatra kell menni, akkor sajnos nem lehetséges ahitelfelvétel pénzügyi partnereinknél.

 

Végleges rokkant nyugdíjjal fedezet nélküli személyi hitel és ingatlanfedezet bevonásával nyújtott jelzáloghitel (ezen belül is lakáshitel, adósságrendező és szabad felhasználású hitel) egyaránt igényelhető. Jelzáloghitelhez a mindenkori minimálbér összegét elérő nyugdíjjal már hozzá lehet jutni. Az, hogy mekkora minimális összegű rokkant nyugdíjjal kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek személyi hitel esetén, bankonként változó. A szükséges rokkant nyugdíj összegét az is befolyásolja, hogy mekkora összegű hitelt szeretne felvenni az igénylő.

 

Rokkant nyugdíjas hiteligénylő esetén az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:

  • Nyugdíjas igazolvány
  • NYUFIG (Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) határozat a rokkant nyugdíj véglegesítéséről
  • 3 havi – rokkant nyugdíj jóváírást tartalmazó – bankszámla kivonat
  • Kézbe kapott nyugdíj esetén utolsó 3 havi nyugdíjszelvény