mykeman72 Creative Commons License 2016.04.28 0 0 15038

Legfontosabb a szikramentes és lehetőleg robbanásbiztos/RB/ elektromos berendezések alkalmazása.Mivel oldószerekkel és más tűz és robbanásveszélyes anyagokkal dolgozol és ezek kerülnek valamilyen kapcsolatba az elektromos berendezésekkel ezért fontos legalább ezek megléte.

Az elszívás mindenképp felülről lefele irányuljon ,és fontos lenne valahogy kiszámítani a várható légcserét és a szórófülkében uralkodó nyomást is. Mivel a kamrák túlnyomó többségében túlnyomás van ami annyit jelent,hogy több a betáplált levegő ,mint az elszívott pont azért ,hogy a kinti szennyeződések kevésbé kerüljenek be  a légtérbe és ne alakuljon ki kisebb nyomás mint a kinti szabadtéri. A festékek is úgy száradnak meg jól és gyorsan ,hogy viszonylag intenzív légcsere szükséges  a megfelelő hőmérséklet biztosítása mellett . Az elszívás azért is fontos,hogy a levegőben lévő festékköd ne szálljon rá a fényezett felületre és ne a már száradásban lévő felületen kössön ki.

Egy átlagos fényezőkamra légcseréje 14000-22.000 3m/óra. A fényezőfülke többlépcsős szűrőegységgel van felszerelve. A beszívott levegő előtisztítását a kazánegység előtt egy zsákos előszűrőegység látja el. A kamra belső levegőjének tisztaságát a tetején lévő finomszűrő un.plafonszűrő biztosítja. A kamra alján lévő festékködöt leválasztó és felfogó üvegszálas un. alsószűrő az utolsó szűrőegység ami egy átlagos kamrában található. Ezek mind más és más hatásfokú szűrők.

Előzmény: stray.cat (15037)