alkotasu Creative Commons License 2016.04.28 0 1 2639

"Az első három pontra: várjuk ki a végét. Nem foglaltam állást, csak olvastam róla (és nem feltételenül az iho.hu-n). Addig, amíg nem szólnak tények ellene, neked adok igazad: éppen az épült, amire szükség van (az a csapdahelyzet, amit az indexesek találtak, nyilván csak alkalmi tévedés), és méltányos összegből. így megfelel?"

 

Mit várjunk meg? Hogy GSZL olyan szakmai dologba üti az orrát, amihez nem ért? Másrészt a "kompromisszumos" mondatod nem felel meg. Az épült meg, ami a 4-es metró jobb eléréshez szükséges volt. (Az összeg méltányos, vagy nem méltányos voltára sem a cikkíró, sem én nem tudok válaszolni.)

 

 

Mindazonáltal arra továbbra is kíváncsi vagyok, hogy az Alstomos történet miért nem jelent meg a mai napig sem... Erre a válaszra szerintem nem kéne kivárni a végét, hamarabb is tudnál felelni - ha akarnál...

 

 

"A szerkesztőségi béke és kiegyensúlyozottság nagyon is ezt kívánta"

 

A szerkesztőségi "békén és kiegyensúlyozottságon" jót derültem. Tényleg ennyi embernek problémát okoz az, ha valaki (a vezető szerkesztőn keresztül) a politikai függetlenséget hiányolja egy olyan portáltól, ami elvileg nem politikai? Ha igen, akkor legalább tessék nyíltan és őszintén kiírni a portálra, hogy mi ilyen és ilyen politikai párt szócsöve vagyunk. És akkor tényleg messzire elkerülöm az IHO-t.

 

Az utolsó bekezdésedből pedig világossá válik, hogy X-et politikai okok miatt távolították el. (Csak emlékeztetőül a történtek: X rendszeresen kifogásolja egy fórumon, hogy a portál nem független politikailag. Csak ennyit. Valakiknek ez nem tetszik, és a tulajdonosnak azt mondják, ha X a portál helyett a lapba ír, akkor nem ők nem kívánnak írni. [Elég behatárolható azok száma, akik egy hasábon - kvázi témában - írtak, azaz nem írtak volna X-szel.])

X nem tudom, miféle védelemre szorult, mivel még az előző főszerkesztő idejében bement, és nyíltan vállalta, hogy ő kicsoda. (Tevan Imre első pillanatban meg is volt lepődve, ő nem gondolta komolyan a személyes találkozót.) A tulajdonos el tudja dönteni, hogy ki írjon és ki ne, így értelmezhetetlen számomra "védelem". De amikor válaszút elé állítják, akkor ő is hozható olyan helyzetbe, amit magától nem követne el. Ugye ezzel egyetértesz?

Persze X nem fog ilyen kisstílű bosszú miatt az ombudsmanhoz fordulni. Legyint, és továbbmegy.

 

És egy megjegyzés: én nem szúrnék hátba senkit azért, mert a politikai meggyőződésemmel nem ért egyet. Mert itt ez történt. Márpedig X nem is más irányzatot várt el, hanem semlegességet.

 

 

 

 

 

Már egy ideje írom ezt a hozzászólást, de még most sem tudok magamhoz térni, hogy az IHO és a kiegyensúlyozottság... Egy hétig fog ezen röhögni, aki ezt olvassa.

 

 

Előzmény: alsó madárfogás (2638)