stray.cat Creative Commons License 2016.04.28 0 0 15037

Sziasztok,

 

Szeretném a tapasztalatotokat, véleményetek kikérni. Egy fényezőhelyiség kialakításán dolgozunk, szerény költségvetés mellett. Az okokat nem nem részletezve a lényeg, hogy évente 2-3 veterán autó restaurálását elvégezzük nagyjából hobbiból, a fényezőkkel viszont folyamatos a gond, határidők, vállalási idők (már ha egyáltalán komplett autót hajlandóak elvállalni, és árak). Fényezői tapasztalatunk van, de nincs pénzünk igazi kamrára és nem is lenne ennél a felhasználásnál kifizetődő. Utcára nem akarunk dolgozni vele, csak a saját járműveinket festenénk.

 

Ha megengeditek, leírom a koncepciót ahogy meg szeretnénk oldani a kialakítást, és nagyon megköszönném ha Ti, tapasztaltabbak véleményeznétek, esetleg javaslatokat tudnátok adni, hogy van-e a koncepcióban valami nagy hiba, vagy hogyan lehetne javítani rajta, mit kellene esetleg másképpen csinálni.

 

 

A helyiség 7 méter hosszú x 4 méter széles x 2.90 magas. B30 téglából épült, lapostetős, szigetelve jelenleg nincsen, de később egy vékony (3 cm-es) szigetelést és színezést kapni fog. A tető lapostető, bitumenes jó állapotú szigetelt födémmel. A fűtése radiátoros.

A falak teljesen zártak, ablak nincs, csak a zártszelvényből készített bejárati ajtó felső része áttört, üveges.

Padló járólapos vagy greslapos lesz (melyik lenne jobb?) a falak csempézettek.

 

A légbefúvást úgy tudjuk megoldani, hogy a bejárati ajtóval szemben egy 55 cm lapátátmérőjű ventilátor (légszállítását sajnos nem tudom) fújna be, kb. 1.5 méter magassában tudjuk elhelyezni az épület adottságai miatt. A ventillátor előtt porszűrő lesz, akár több lépcsős is, ehhez ha van javaslat nagyon örölnék neki (mikron, felület, stb.)

Az elszívás egy már rendelkezésre álló 40 cm-es lapátú ventilátorral történne, sajnos ez a bejárat felett kb. 2.5 méter magassában helyezkedik el.

Azt hiszem szerencsésebb lenne fentről befújni, és a padlóhoz közelebb elszívni, de a faláttörések miatt nem biztos hogy meg tudjuk oldani. Nagyon fontos lenne szerintetek megfordítani a légáramlás irányát?

 

A világítást úgy tervezzük, hogy a helyiség két hosszabb oldalán a mennyezet és a falak találkozásánál 45 fokban megdöntve felszerelt 4-4 db 120 cm-es, egyenként 3x28W-os neoncsővel ellátott armatúrát helyeznénk el. Itt a kérdés, hogy milyen színhőmérsékletű csöveket vegyünk, van hideg illetve meleg fehér, illetve ennyi fény vajon elég lesz-e? Szükség esetén még 1-1 3x28W-as neon fel tudunk tenni a rövid falakra is.

 

Esetleg infrapanel-en is gondolkozunk a szárítás gyorsítására, ezek elhelyezésében, méretezésében esetleg tudtok tanácsot adni?

 

Köszönöm előre is, bocs ha kissé hosszúra sikeredett. :)