alsó madárfogás Creative Commons License 2016.04.28 0 0 2638

Az első három pontra: várjuk ki a végét. Nem foglaltam állást, csak olvastam róla (és nem feltételenül az iho.hu-n). Addig, amíg nem szólnak tények ellene, neked adok igazad: éppen az épült, amire szükség van (az a csapdahelyzet, amit az indexesek találtak, nyilván csak alkalmi tévedés), és méltányos összegből. így megfelel?

 

"egyetlen interjút sem láttam, amit akár a MÁV-val, akár a BKK-val csináltál volna" - ha nem is interjút (az ritkán alkalmazott műfaj, az én praxisomban feltétlenül - nem ezt várták tőlem), de igen, sokat csináltam szerény pályafutásom során. (És mindig névvel vállaltan. Így aztán kereshetők is.) Úgy hívják, tudósítás vagy közéleti anyag. Be sok szervezést igényel, ha tudnád... Épp ma is ezt tettem. Pár nap múlva látható lesz az eredménye. :-) Egyébként , huh, mennyi közéleti cikket írtam már. Fárasztó, időrabló feladat - és ha van az embernek főállása, akkor kevés a kedve hozzá. Ja, jut eszembe, amikor nem a saját kollekciómról firkantok valamit, akkor is kell ám szervezni, utánajárni, kilincselni. És éppen annyi honoráriumért, amennyit te markoltál föl. :-)

 

"De, X abban a helyzetben van, hogy ezt megítélje" - igazad van, X okoskodhat róla, vagy finomabban: kialakíthatja a véleményét. De döntési helyzetben - hál' istennek - az van, akit írtam. Senki más. Azt mondom, X munkássága alapján bölcsen és a maga számára előnyös módon választott. A szerkesztőségi béke és kiegyensúlyozottság nagyon is ezt kívánta - ha nem Y-on múlott volna az ellenkezője, már réges-rég megtörtént volna. Y közvetített, de belátta, nagyot tévedett.

 

Egyébként régóta megválaszolatlan egy kérdés a témában: X tényleg azt hitte, nyilvános (és ritkán dicsérő) véleménykifejtése, sosem lankadó kritikája a maga önkéntes szerepét tekintve visszhangtalan marad? (És ez legyen itt a bók helye, állhatatossága miatt:) ennél X szavai markánsabbak, álláspontja tántoríthatatlanabb, mint hogy ne csak idő kérdése legyen a szakítás. X maga sem lehetett annyira hiú, hogy ezt nem gondolta át. Vagy tévednénk? És félreértés ne essék: a vélemény szabad, nehogy rövid távú érdekeknek rendeljük alá; csak következményei lehetnek, ahogy e széles világban mindenütt, ezen izolált környezetben is.

Előzmény: alkotasu (2637)