asztalosistvan2 Creative Commons License 2016.04.27 -1 0 2869

Sziasztok. Majus masodik heteben szeretnek parommal Lengyelorszagba utazni, autoval. A kiindulopont Marosvasarhely, a celpont pedig Krakko lenne.

Tobb kerdes merulne fel bennem, tobbnyire Krakko es Auschwitz (foleg ezen masodik) Koncentracios Tabor erdekelne.

Kerdesek : 

1. Milyen utvonalat javasoltok? Szivem szerint melloznem a kicsi mellekutakat, inkabb tobbet utaznek autouton (merthat ha jol latom, Kosice-tol van).

2. Mivel 800 km-rol beszelunk, valahol meg kellene aludni. Mit javasoltok? Van valami specialis hely az utvonalon ahol erdemes megallni/aludni, pl. Liptovsky Mikulas? Gondoltam Miksolctalopcara megaludni, esetleg egyet barlangfurdozni, de ha van jobb lehetoseg, inkabb afele hajlanank...

3. Mit szoltok, hol erdemesebb tankolni? Lengyelorszag/Shell kut vagypedig Szlovakia?

4. Kisautorol van szo... Szlovakiaban megveszem a 10 euros matricat (pl. Kosice elott, mielott autoutra erek), Lengyelorszagban ugye nem kell fizetni; autopalyan (pl. A4) fizetokapus rendszer van ervenyben?

5. Lehet bankkartyat hasznalni Lengyelorszagban pl. tankolas eseten?

6. Mindenkepp a koncentracios taborrol erdeklodne'k. Ha jol olvastam, van ingyenes belepesi lehetoseg is, de inkabb az angol vagy nemet nyelvu idegenvezetes erdekelne (mintha valahol 6 oras turarol olvastam volna). Errol mit tudtok mondani? Kb. mibe kerul es internet foglaljam le elore?

7. Krakko es Auschwitz-en kivul meg valami fontos latnivalo lenne a kornyeken?

Elore is koszonom az esetleges infokat.