Raidx Creative Commons License 2016.04.25 0 0 115997

Megjött ma az Enhell TH-RO 1100 E, még csak nézgrttem kicsit kotyogósnak érzem a vezetőoszlopokat de csak oldalirányba. A talp műanyagja meg domborúnak tűnik a keskeny oldal irányába. Ezt láttam videón is.

Az Extól Craft Frostner készlet elég gagyinak tűnik. Sorjás midenfelé, köszörülésnél túlhevülési nyomok az élen. Mivel a felsőmaróba befogható max átmérő 30 mm a 35 mm-es marónak a befogószára 9,8 mm a többié 8 mm, inkább fúrógépbe használjam a 35-öst vagy igazíttassam 8 mm-re a szárát? Igaz, csak két kidobópántot akarok áthelyezni de már bánom, hogy nem komolyabb Frostner készletet vettem. Ugyanúgy kevésbbé meggyőzőnek tűnik az Extol Craft 12 darabos marókészlete is. Valaki írta itt korábban, hogy célszerű darabonként beszerezni jobb minőségbe. Nézegettem is de 1-1 darab annyiba kerül mint a 12 darabos készlet. Igaz, a minőségnek ára van,

 

Sajna mióta megszünt a Buamax nem tudok helybe rétegelt lemezt beszerezni. Az Obinál rendelésre lenne MDF vagy OSB lap. Csinálgatnám a maróasztalomat, ha lenne miből. Olyat akarok csinálni ami alsó maró és vertikális maróként is használható. Nem ismerem az MDF-et, esetleg megfelelne maróasztalnak szilárdságilag? Amit még nem találtam, az a profil ami a rögzítő/vezető hornyokba van. Ha csak a fába alakítom ki egy kulcslyukmaróval a hornyot a csavarfejek hamar kikezdik (gondolom).

 

Ragasztónak a PATTEX PALMA FA EXPRESSZ-t néztem ki. Az Extol Premium 115x2,6x22,2 40 fogas vidia-fógú tárcsa tényleg elviseli a 11000-es fordulatot? Az van ráírva.