Bari- Creative Commons License 2016.04.25 0 0 115952

A motor gondola, amiben a motor rögzítve van 27cm széles 64cm hosszú és 35cm magas

A döntő gondola, amiben a motor gondola 45°-ban el tud fordulni az 52cm széles, 70cm hosszú és 48cm magas

A külső váz 88cm széles a tekerő kar nélkül, 81cm hosszú, ebben nincs benn a 2×4cm-es túlnyúlás az oldalaknak azzal együtt 89cm, de ebben sincs benne a tekerő kar kinyúlása, és 50cm magas.

Az egész alá megy még egy kb a kerekekkel együtt 38cm magas görgős egység, hogy könnyű legyen mozgatni, az asztallappal együtt 90cm-re lett tervezve a teljes magasság.

Összességében az asztal 150cm széles és 100cm hosszú lesz, plusz tervben van egy 50cm-es az asztal szélességével megegyező lehajtható asztal kiegészítés, de már lemez borítás nélkül, amihez hozzá jön majd még elöl a párhuzamvezető 60×40cm-es zártszelvénye. A végleges helyén, majd az új műhelyben a jobb oldali asztal rész alá, ami most üres lesz, kap majd egy tároló szekrénykét fűrészlapoknak, szerszámoknak, meg tartozékoknak. Amíg az új műhelyem a háznál nem készül el használhatóra, addig a garázsban lesz tárolva és az udvaron tudom majd használni, ezért lesz kerekeken, kézben cipelni már most is elég nehéz, egyben már nem egy emberes. Ha rákerül az asztallap, alatta a 40×60-as zártszelvény erősítéssel és arra a 3mm-es vaslemez szerintem bőven meghaladja majd a teljes súly a 100 kg-ot. A motor gondolát mértem a motorral és a fűrészlappal az nagyjából 15-16kg volt. A dönt gondolával együtt már kb a 22-23kg  súlya, de egyben már a nehézkes mozgatása miatt nem tettem ár a kis szobai mérlegre :)

Teljesen jó így, hogy könnyű tekerni a szögbeállító tekerőt. Nem szeretné ezen már rontani :) Így legalább könnyű akár tized fokban is beállítani a kívánt szöget. Dekorhex ötlene, hogy motorizáljam felvetett egy másik ötletet, hogy egy gyorsító áttétellel kap majd később egy másik tekerőkart is, amivel a durva szögbeállítást el lehet majd végezni töredék idő alatt mint a jelenlegi tekerővel. A videót visszanézve kb 80 másodperc áttekerni 90°-ból 45°-ba.

Előzmény: halaloszto (115948)