kuyarashi Creative Commons License 2016.04.24 -1 0 28595

Fotózáshoz rengeteg fény kell. Ezt a rengeteget kell megszorozni 2-vel. Nagyobb fényformálókban elvész ennyi fény. Közvetlen közelről a 120W bőven elég lehet egy egy 'mellképhez', de egész alakos/több alanyos fotózáshoz sokszor necces. (Legalábbis egyetlen vakuval.) Persze jó volna tudni a vaku kulcsszámát is, mert az, hogy milyen a hatásfoka, egy teljesen más dolog.

Aki kicsit is komolyan gondolja, annak kb. 80-100.000 Ft-nál kezdődik egy vakufej. Ez semmi extrát nem tud, csak megbízható, jó a minősége és van teljesítménye. (Persze van kivétel rengeteg.) Ehhez jön az állvány és a fényformálók, számos kiegészítő. Nyilván mindez háromszor, mert egy fényforrás elég jó pár beállításhoz, de az ember nem igazán akarja folyton önmagát ismételgetni és mindig egyforma képeket kreálni, ha portréfotózásról van szó. Persze ebbe megint bele lehet kötni, mert ha valaki elég kreatív, akkor rengeteget kihoz egyetlen eszközből is. Tudjuk, hogy te még csak kóstolgatod a témát és nem tudod, hogy mennyire leszel elhivatott a későbbiekben. Csak azért közöltem az árakat, hogy körülbelül be tudd lőni a viszonyokat.

Azt sem ártana tudni, hogy milyen objektívjeid vannak. (A gép is számít, de stúdióban a legalacsonyabb ISO értéket javasolt használni, amit a gép natívban tud, ezért szükségszerű a nagyobb vakuteljesítmény.)

Előzmény: Alyx01 (28593)