Törölt nick Creative Commons License 2016.04.20 0 0 115741

Ha kell, akkor én meg maradok egy ósdi megoldásnál (persze, ha szépség nem fontos annyira :D):

két lap egymásra téve ragasztóval, plusz szög :D

vagy fatipli, az többet tart.

 

Ha nem muszáj nem bonyolítom az életem feleslegesen.

 

Azért pláne nem, mert senki nem fogja látni a fiók végén hogy van összetéve, elől meg ott van a takarófa, de ha nem, mert mondjuk az első elem pont annyival szélesebb, hogy takarjon, akkor sincs gond, rejtettcsavar vagy fatipli.

A fiók alján lévő lapot pedig bemarnám az oldalsó elemekbe és ezt is ragasztanám. Kizárt, hogy ez a megoldás gyenge legyen, de sokkal gyorsabb, mint a csapolás és egy asztali fűrész elég hozzá plusz fúrógép :)

 

Azt hiszem le leszek oltva keményen :D, mint GPS a menetszáras megoldásával :D

 

Hozzáteszem a kapum is úgy készült, hogy lécek levágva, semmi csapolás, egymáshoz ragasztva, 1 darab csavarral összehúzva. Belsejében pedig osb beragasztva. Nem tud szétesni a szerencsételen :)

 

Ez csak egy kevés idővel rendelkező informatikus véleménye :D

 

Más kérdés én is el fogok így játszani a csapolással, mert meg akarom tanulni, de nagyüzemben tuti nem foglalkoznék vele, ha csak nem kérik kifejezetten, de ez a rész egyelőre nem fenyeget.

Gondolkodásra mondjuk én a parasztgondolkodást alkalmazom, nem bonyolítok :D Mondom ezt úgy, hogy utólag a kaput sem így csináltam volna, hanem így:

keret összerak mindenféle spec csapolás és ilyenek nélkül, kívülre rárak osb (ragaszt + szög, esetleg csavar) majd erre vékony takarólemez (falemez) díszítésnek.

Legközelebb tuti ilyen lesz. Összesen az alját kell jobban védenem profilléccel, hogy ne kaphasson vizet.

Ennél a megoldásnál meg a kisebb hibák is eltűnnek az alapnál (most sajnos pár helyen látszódnak a csavarodások, amiket nem tudtam javítani :()

 

Üdv

G

Előzmény: rferi (115739)