Törölt nick Creative Commons License 2016.04.19 0 0 26951

Szép napot

 

lenne kérdésem hátha járt már így valaki : Van egy régebbi de most motorikusan fel újított robi 53 asom Ami ugye briggs& stratton 3.5 Loerős motoros Röp kuplungos masina.

Nos a kuplungja már előbre is rosszalkodott de nem akartam vele vacakolni mert ahhoz mindent szét kellett volna szedni p.l.: A motort a tartó házról is de most hogy a motor felújítás miatt szét lett úgyis szedve hát gondoltam itt az alkalom a kuplungra is.

 

én naív be sétáltam az egyik közeli kisgépes szervíz+boltba ahol el mondtam hogy mi is a bajom a kuplungba a rugók nagyon ki voltak nyúlva és indítás után egyből alapjáraton vitte a kereket vagy ép a kapát, Nos az eladó mosolyogva adott 2 db új rugót hogy az majd aztán szuper lesz. és minden szép meg jó.

 

nos el készült a motor össze raktam a kuplungot is. Az új rugókkal és a régi pofákkal.

Mindent szépen a helyére csavaroztam azt a kuplung házat is amivel ugye az aljára rögzítem a motort gyors bilincsel.

indítom a motort Nagyon szépen dinamikusan élettel teli modon indult sem nagy füst semmi van alapjárat egyéb Na gondoltam szuper próbáljuk meg kis gáz adásra mit csinál.

Hát gyönyörűen indul megy a kiskordéval :-))

 

De most jött az ilyedelem gázt el véve alapjáraton ugyanúgy megy tovább a gép előre gyújtással le állítva meg áll Ismét rántásra már forog is a kerék alapjáraton :-((

 

Nos le csatolva látom hogy a két új szép rugó ki van nyúlva mint a fene mintha csak 2 db drót lenne

A guta ütés kerülgetett. :-((

 

Mit lehet tenni ilyenkor hol lehet olyan tényleg jó és erős rugót venni ami működni is fog???

 

ötletek???

 

Kösz előre is.