JPmiaou Creative Commons License 2016.04.16 0 0 15796

Az FS cimkézése mindenütt tele van hibával. Az 1869-es népszámlálásnál (azt nem is számítva, hogy szlovákként sorol olyat, ami évszázaddal Szlovákia megalakulása előtt történt) például felsorol Tolna és Torontál megyét, fejenként egy-egy településsel. Mindkét helység helyesen Komárom megyében van (Vértestolna, Vértesszőllős). A civil anyakönyvéknél Vas megye tele van félreírt évszámokkal, és mint tapasztaltad, a budapesti kerületek össze-vissza vannak keverve.

 

Nem csak a magyar vonatkozású adatbázisokra vonatkozik: dédapám legkisebb testvérének házasságát St. Louis, Missouri-ban keresem, és van egy olyan megnevezésű (még csak részlegesen indexelt) forrás, hogy "Missouri, County Marriage, Naturalization, and Court Records, 1800-1991" (tehát megyei házassági, honosítási, és bírósági adatok), amiben az egyik cimke "St. Louis (Independent City)" (St. Louis, különálló város) -- de az ez alatt található kavarodásban még egyetlen tényleg St. Louis városi adatot nem találtam.

 

A budapesti anyakönyveknél az is közrejátszik, hogy többször is változott a kerületi beosztás, tehát ha mai irányítószám szerint keresel valamit, az nem mindig működik. Szerintem az volna a természetes, hogy mindig az akkor-aktuális helyzet szerint legyen minden felsorolva, tehát ha akkor második kerület volt, akkor II alatt legyen....

Előzmény: Elar (15791)