milyennincs Creative Commons License 2016.04.16 0 0 15792

Szia ! Próbáld afelől közelíteni, hogy ezek egyházi anyakönyvek, és az egyházkerületek ill. az egyes parókiák kerületeinek lakosságáról rögzíti, hogy mikor szolgáltatták ki számukra azt a 3 szentséget (születés, házasság, betegek kenete - sok anyakönyvben ugyanis utóbbinál az is benne van, hogy megkapta eme bizonyos utolsó kenetet).

 

Szóval, hogy lehet, hogy most itt ülünk a gépek mögött klasszul, 'családfakutatva', de mégis a felhasznált forrás eredeti természetére (funkciójára? de csúnya szó) vagyunk figyelemmel. Ez a forráselemzés.

 

Olyannal is találkoztál, vagy olvastál itt róla, hogy ha a saját egyházkerületének plébániája messzebb volt, vagy épp nem volt betöltve a vezető személye, hanem másikból látták el a szolgálatot kijáró pappal, s az nem mindig volt jelen az adott kerületben -vagy akár csak nem volt jelen a kerület plébánosa - akkor születés, vagy elhalálozás esetén egy közeli egyházkerület - itt akár egy másik közig. területen lévő , mert ugye ez nem függ össze - parókiájának papja, lelkésze, stb. végezte el a szertartást, és jegyezte be a saját kerületi anyakönyvébe.

Előzmény: Elar (15791)