sili28 Creative Commons License 2016.04.13 0 0 4181

Hello

Van egy 1952m2 osztatatlan közös telek amiből enyém kb 1100m2 a maradék rész pedig egy másik családé. El akarom adni az én részemet egy 3 félnek, voltunk is ügyvédnél, meg is írtuk a szerződést amit az ügyvéd megküldött a tulajdonostársnak hogy nyilatkozzon 15 napon belül hogy szeretne e élni az elővásárlási jogával. Tulajdonostárs megkeresett hogy ö nem veszi meg a részemet mert annyi pénze nincs, viszont csak akkor mond le az elővásárlási jogáról ha a 3. fél az ö részét is megveszi.

Én eddig úgy tudtam ha ö nem él a vételi lehetöséggel, ugyanazokkal a feltételekkel mint ami köztem és a 3 fél közt szerződés írásakor létrejött akkor minden gond nélkül ellehet adni a részemet egy 3 félnek.  Viszont ö most azt mondja hogy úgy hallotta hogy ha nem  él a felkínált vételi lehetőséggel attól még az elővásárlási joga megmarad ami miatt én utána se tudom eladni az én részemet!

 

Mondtam neki hogy mondjon le és ha a 3 fél megveszi az én részemet akkor talán 2-3 éven belül az övét is megveszi ha arról van szó, de ö nem mond le csak ha most egybe adjuk el az egészet.

Röviden a kérdésem. Megteheti hogy se eladni nem engedi az én részemet az elővásárlási jogra hivatkozva, hacsak nem veszik meg az ö részét is egybe az enyémmel, se megvenni nem szándékozik az én részemet emellett? Segítséget előre is köszönöm.