Qualinn Creative Commons License 2016.04.11 0 0 6228

Nekem volt egy baloldali lágyéksérvem 6 hetes koromban. Aztán 15 éves korom körül kialakult egy, a jobb oldalamon, ami rendesen ki volt türemkedve, vissza tudtam nyomni a sérvtartalmat az ujjammal. Abban az évben (térdműtét után) ezt megmutattam a dokimnak, aki mondta hogy meg kéne mutatni sebésznek, csak fiatal fejjel nem mentem el, nem akartam még  egy műtétet.
Ez volt 10-11 éve. Rá talán 2 évre elmentem dokihoz vele mert fájt, de akkor már nem türemkedett ki, így el is lettem zavarva, hogy kutya bajom. Aztán időközönként próbálkoztam a vizsgálatokkal mert panaszt okozott, nem is keveset. Háziorvosom folyamatosan vakbél gyanúval küldött a sürgősségire, nem hitte el hogy sérv. Ott aztán gyors vérvétel, go sebészet - ultrahang - nőgyógyászat - sebészet - RTG - sebészet.. aztán eltelt a nap 0 eredménnyel. Ezt a kört kb 3x jártam végig a háziorvos miatt.
Nos, a panaszok; égő, nyilalló, szúró fájdalom.. 10 évig kb nem mertem tüsszenteni mert "kibluggyan" (nem tudom más szóval leírni :D ) nagyobb köhögésnél/tüsszentésnél, etc etc.

Párom szintén "nehéz eset" volt ilyen szempontból. 10 éve kb volt egy kizáródása amivel bevitték a kórházba, visszarakták neki és kiírták másnapra műtétre mint akut beteg. Reggel vizites doki (nem az előző napi dokija), hazaküldte.
Ő is járt pár eredménytelen kört a sérvével, pl: tavaly év elején 15. kerület SZTK..
Bemegy a sebészetre, mondja a panaszokat.. doki "megvizsgálja": áh, ez nem sérv, herevisszér..menjen le az urológiára. Lemegy, megvizsgálja egy (már normális) doki: hát, nézzük meg egy ultrahangon, mert lehet hogy herevisszér, de biztos ami biztos, nézzük meg. Mondanom sem kell, hogy az ultrahang nem mutatott herevisszeret, szóval visszaküldték a sebészetre de hangsúlyozták, hogy ne az XY dokihoz menjen...
Aztán augusztusban bevitte éjjel a mentő páromat a Bajcsy-ba, mert begörcsölt a sérve. Érdekes módon akárhány doki vizsgálta, mindegyik mondta hogy VAN sérv, nem is egy, rögtön KETTŐ(!), de az egyik kissebb. Kiírták szept. 16-ra műtétre, eredetileg laparoszkópia lett  volna. El is kezdte a doki, körbenézett bent, és közölte a műtősökkel hogy felnyitják.
A helyzet a kövi volt: be volt ültetve neki egy háló (amiről nem tudott), ami nem rögzült rendesen.. Nos a sérv az úgy gondolta, hogy megkerüli a hálót, ilyen érdekes módon. A doki azt mondta, hogy ilyet még nem látott.. Egy férfi ökölnyi rész volt kitüremkedve, aminek a nagy része zsírszövet volt (azt le is vágta), és pont a zsírszövet miatt nem látszódott az ultrahangon a sérv, mert túl homogén a szerkezete azt mondta a doki. Szépen betette a hálót, azóta meggyógyult, minden oké. :) 

Ezután dumáltuk le a dokival, hogy engem is megvizsgál, ezt alább leírtam nagy vonalakban.

Megműt TB-re igen :) Ahogy mondtam, tőlünk pénzt nem fogadott el. A sütit, amit csináltam annál inkább :D mondta, hogy neki fontosabb, hogy ha gond van akkor őt keressük fel illetve ajánljuk be. Egy rezidens doki, akinek hatalmas lelkesedése van még, és remélem így is marad. Ha gondolod írj privátban, megírom hogy hol tudod megkeresni, mit mondj neki. :)

Előzmény: Csuklósbusz (6224)