okinayab Creative Commons License 2016.04.09 0 0 7140

Még csak ma hajnalban jöttünk vissza,most próbálunk visszaállni a napi rutinra.

Röviden: nagyon jó volt. Remek idő,remek helyek,finom kaják,jó fej emberek.

Legjobban Sintra tetszett ott is a Quinta da Regaleira. A Pena is szuper! Sikerült az egyik napon megcsinálni a Lis-Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Lis menetet. Annyi a titka,hogy időben kell elindulni Lisszabonból. A Quintára nem tudom mennyi idő lenne elég igazából,mert egész nap el tudtunk volna ott bambulni. A Pena palota kertje is több időt érdemelne,de valamit valamiért. A kombi jegyet vettük meg az állomáson /vonat+busz/ 15 euro volt,tökéletesen megéri.

Lisszabon nagyon szerethető,nagyon tiszta és barátságos város. Érdemes sokat gyalogolni benne,csak úgy össze-vissza, metrózni egyszerű,csak a föld alatt kevés a látnivaló:)

Belémbe délután praktikusabb menni mint délelőtt,mert akkor már nincs semmi sor. A felfedezések emlékművének kilátója nekem jobban tetszett mint a Belém toronyé,ahova nagyon sokat kellett sorban állni.

/A süti isteni volt,ott sem kell sorban állni hanem bemenni hátra,leülni és nagyon gyorsan kiszolgálnak./

Lisszabon kártyát a reptéren gyorsan meg lehet venni egyszerűen. Mi egy napra vettünk,érvényesítéstől 24 órán át működik. A belémi napra vettünk,aztán használtuk még itt-ott ahol lehetett,kiszámoltuk és elég sokat spóroltunk vele,mert aznap sokat közlekedtünk mindenféle járművel.

Ennyi hirtelen.

Előzmény: Léna007 (7138)