Mache01 Creative Commons License 2016.04.09 0 0 478

Ma beraktam a belső térbe néhányat a kínából rendelt LED égőkből. Eddigi tapasztalat: 

  • Nem mindig könnyű a bumszli ledeket berakni a keskenyebb izzók helyére. Volt néhány pillanat amikor nagyon tudtam volna egy 3. kezet is használni.
  • Nincs használati utasítás és úgy kell kitalálni hogy melyik LED hová megy. Nem mindig egyértelmű.
  • A LED-ek tényleg fényesebbek és teljesen fehér a színük. Egyértelműen jobban bevilágítják a járgányt. Eddig csak a két első térképlámpát és a csomagtartó lámpát cseréltem le, de már most sokkal több a fény a kocsiban. Mindehhez adjuk hozzá hogy sosem égnek ki (mire kiégnének a kocsi bontóban lesz) és kevesebbet is fogyasztanak. 
  • Aggódtam hogy a dimmelés fog e működni LED-ekkel. Működik, nincs vele gond. Szép lassan alusznak ki a fények a kocsiban, ahogy kell. 

Mindent egybevetve eddig úgy tűnik nem volt pénzkidobás a LED szett vásárlás, de véglegeset majd akkor mondanék ha végeztem a munkával. Ami az eddigiek alapján nem lesz egy fáklyásmenet. 

 

Még mindig kacérkodok avval hogy a ködlámpába veszek egy jó minőségű LED égőt és azt használom nappali fénynek. (Sokat vezetek országúton, lakott területen kívül.) Egyenlőre még nem döntöttem, de ha találok valami komoly LED égőt megfizethető áron akkor lehet hogy abba is belevágok.