Bari- Creative Commons License 2016.04.05 0 0 114849

Az einhellen a mozgós pofákat fixre cseréltem, akkoriban ez volt e legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, hogy dolgozni tudjak vele. Az a beakasztós hernyócsavaros rögzítőt jópárszor keserítette meg az életemet az elején, főleg mikor vékony lapot többször át kellett volna fűzni az anyagon, mint a rácsos fa tálak kivágása esetén. A tervezőjének a felmenői biztos csuklottak olyankor. Ahogy Pacman említette tervben volt egy ideig, hogy átalakítom, illetve készítek helyette újat, hogy ne okozhassa a fűrészlap törését a fix pofa, de az eddigi tapasztalataim alapján bátran állíthatom, hogy a lux-os fűrészlapnak keményfában hamarabb megy ki az éle, minthogy az állandó mozgatás miatt elfáradjon és eltörjön a fűrészlap. Az olcsó és gyengébb lapoknál volt, hogy hamarabb szakadt mint az éle ment volna ki, de ott is jellemzőbb volt, hogy életlenné válik minthogy szakadna.

Rétegelt lemezt és puhafát ritkán vágtam vele, főleg bükk anyagot vagdostam eddig vele, illetve a karácsonyi függődíszek között volt olyan ami 4mm-es nyír rétegeltből készült. De ezek vágásánál is inkább az él ment el, minthogy szakadt volna. Mivel az einhellt már nem tervezem tovább finomítani, mert tervben van egy másig kép építése, ezen már biztosan marad a fix rögzítőpofa :)

Szerintem nem követ el senki nagy hibát vele ha szintén fix befogásúra cseréli a rögzítőt, mert ha jóféle fűrészlapokat használ, pl a hódosban kapható LUX márkájút, akkor nem nagyon fog találkozni a lap szakadásával.

Előzmény: rferi (114839)