Leadfoot Creative Commons License 2016.04.03 0 0 28436

A politikát tényleg hagyjuk. Biztosan sokan sok mindent tudnánk erről mondani, de ez nem az a hely...

 

Viszont az ilyen agresszíven tolt reklámokat manapság már elég könnyen ki lehet küszöbölni, legalábbis a nagy részüket. A filmeket le lehet tölteni - amiket a tévében adnak, azok már elérhetők magyar nyelven is, akár legálisan is. A komolyabb filmcsatornákon, ahol aránylag friss filmek is mennek, meg nincs annyi reklám.

 

De vannak olyan műfajok (pl. a tévésorozatok - ld. "ez itt a reklám helye"), ahol eleve beépítik a reklámszüneteket, így nem zavarják a cselekményt. Kereskedelmi adók esetében van olyan, hogy mondat, vagy akár egy szó közepére vágják be a reklámot, az tényleg gáz. Ahogy a túl sok reklámblokk is. De a nem túlságosan sok reklámblokk szerintem elviselhető, sőt, hasznos: ilyenkor az ember ki tud menni enni/innivalóért, WC-re, stb. Én pl. ezért (is) nem szeretek moziba járni - mert nincs szünet a filmben, illetve nem is tudom megállítani ott, ahol én szeretném.

 

A Youtube-reklámokat is lehet blokkolni. Engem is nagyon idegesítettek. Rákerestem, telepítettem a szükséges böngésző-kiegészítőt, azóta nyugi van. Egyes videómegosztókon van olyan megoldás, hogy reklámfilm megy a videó előtt, és x másodpercet kötelező megnézni belőle, aztán kattinthat az ember a továbblépésre. Ez is bosszantó. DE: a videómegosztók használatáért az ember nem fizet - ők a reklámokon keresztül (is) jutnak pénzhez, így tudják elérni, hogy ingyenesen tudjanak szolgáltatni, és még nekik is megérje. Ez egyébként több más dologra is igaz, ahol az ember reklámokkal találkozik.

 

A telefonos megkeresést én sem szeretem, különösen ha túl rámenős vagy pl. ha közvélemény-kutatásnak van álcázva. A spam-ek ellen szintén elég jól lehet már védekezni, a népszerű gmail pl. szinte 100%-os hatékonysággal szűr.

Amelyik reklámozási forma engem nagyon zavar, az a szórólapozás. Egyrészt dühítő is, mikor az ember postaládáját teletömik, és a sok vacak közt kell keresni a leveleket, vagy mikor a kocsija szélvédőjére tesznek szórólapot. Másrészt pedig elképesztő mennyiségű szemét keletkezik így. Nem is értem, miért nincsenek még az ilyen szórólapok agyba-főbe adóztatva.

Előzmény: zongorista72 (28435)