Törölt nick Creative Commons License 2016.04.01 -15 0 39262

Nos, sem a telefon nem csörgött,sem emil nem jött.Leírom ide,legalább köztudomásúvá vállik:

Tehát gépjármű vásárlására főleg mozgásszervi fogyatékosoknak állami támogatás vehető igénybe:

-új gk vásárlására /max 900 ef+banki hitel felvétele kötelező/nem elég a saját megtakarítás,korábbi jármű eladása stb a vételár kiegészitésére.

-használt gk vásárlására/max 600 ef, 5 éves lehet+ a fenti kötelező hitelfeltételek+a bank kapja meg az utalványodat és épiti be a hitelszerződésbe.

-"segédmotoros járműnek minösülő három vagy négykerekű jármű" ebbe tartozik a mopedautó

600 ef max,nincs kötelező hitelfelvétel,az utalványt/határozatot/ neked kézbesitík,amit átadsz

a kereskedőnek,ezt érvényesití ,váltja be a minisztérium egyszámlájáról+ ha több a vételár mint a 600 ef akkor a felettes részt te rendezed egyénileg.

Tehát aki mopedautóban gondolkodik annak ez a célravezető megoldás.Simán megkaptam,amíg a használt gk-ra kértük,mindig elutasították!! Arra nagy a sorállás!

Aztán van még a z "átalakítási támogatás" max 90 ef /ha átalakítás szükséges,kézi berendezés,átpedálozás stb/ na ez még egy nagy varázslat,erre akkora sorállás volt,hogy kétszer is elutasították végül kp-re egy lakatossal megcsináltattam  

Visszatérve a mopedautó megvásárlására:

-Vagy megveszed a meglévő kinálatból a telepen

-egyénileg felkutatod és megbeszéled a tulajjal,hogy vállalja a telepre

a saját lábon,vagy trérelen,utánfutón a beszállítást,célszerű egy élőre megbeszélt napon

amikor mindenki ott van előző tulaj+vevő+kereskedő  és kiegészitve egy műszaki átvizsgálással/hiszen a cég nevére kerül,tehát nem mindegy ,hogy mit ad el+mit veszel/próbák/ és 

átíraítás a saját nevedre/helyi okm irodában a cég intézi/,szerződések,elszámolások/a régi tulajnak kifizetés,illetve egyeztetés,ha megjön az utalvány ára akkor kapja meg esetleg a többit stb/+utalvány elfogadás,beszámítás,kb 2-3 órát vett igénybe.

Remélem neked is így fog történni.

Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (39261)