csubar86 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 68084

Köszi a választ, valószínűleg a tartalékként behúzott szál lesz a megoldás.

 

- lehet, hogy a szoba túloldalán van egy dugalj, ahova a szerelő mennyezeten át vitte a vezetéket

- lehet, hogy a szoba túloldalán is van váltókapcsoló és az a két fázis nem a lámpához megy, hanem a mennyezeten át a szoba túloldalán lévő kapcsoló(k)hoz menő két váltószál

Ahogy írtam, körbe mentem a szobában, tudom, hogy vannak körbe a vezetékek (még multiméterrel is végignéztem a szálakat), így ez ki van lőve, hogy van még egy meg nem talált dugalj. A vezetékek mind a betonban mennek alul, csak a szerelvényekig van felhúzva a szál, illetve az egyik konnektorból tovább felfelé a lámpához.

 

...de ha hívsz egy értelmesebb villanyszerelőt, az pillanatok alatt kideríti neked (kivéve, ha a kötődobozok le vannak vakolva, mert akkor sokáig fog tartani és sokba is fog kerülni ;)

A szerelő most én vagyok, eddig mindent vissza tudtam fejteni, csak ezt az egyet nem, hogy mi célt szolgálhat a tartalékon kívül, ezért kérdeztem, mert ötletem nem volt erre, és vagy két hete agyalok ezen. De ezenkívül már megvannak az áramkörök végig (1-1 hosszú, 4-5 kapcsolós folyosóvilágítás van még hátra), illetve az elosztószekrényt tervezem éppen, hogy az 54 modulnyi helyet hogy tudom elosztani a 30 áramkör között.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (68083)