Rea007 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 20497

Voltam hétfőn yamadorit gyűjteni:-)

2 tölgy és 1 bükk? gyertyán? fene tudja mi. A már régen kinézett tölgynél nagy mázlim volt, 20 cm laza talajréteg után durván agyagos talaj következett, így egész sok mellékgyökérrel rendelkezett. A második tölgynél már nem voltam ennyire szerencsés, de azért neki is van pár kósza hajszálgyökere. Az utolsó kis fának nagyon örülök, nagyon csini, teljes földlabdával sikerült kiemelnem (karógyökere is volt persze), így szépen be is fért egy laposabb tálba. Már csak pátyolgatni kell őket és remélem megmaradnak. 

Te mit tudsz a törzsvastagítás miatti gyökérnyak elkötéses módszerről? Csináltál már ilyet? Én most a rhodinál megpróbálom.

 

Bogika a kínai fagyalnak nagyon sok pára kell, ezért permetezd amikor csak tudod. Lehetőleg klórmentes vízzel, és azzal is locsold. Ne álljon alatta víz és sose hagyd kiszáradni a földjét. Tehát napi szintű locsolást neki, de nem eláztatva. A tűző napot nem szereti, azonnal lekókadnak a levelei. Én a pr.kerből mentettem egy félig döglöttet akciósan. Szépen megindult, most jelenleg foltosodik néhány levele. Valami teával majd lepermetezem. Zsurlóval kezdésnek. Szóval megint jó kis feladatot kaptál ezzel a növénnyel, de talán ez inkább szobai, mint a szil. Ja tanácsolják, hogy szobai üvegházban kell tartani. Ha esetleg van felesleges akváriumod, akkor megpróbálhatod:-)

 

Előzmény: Shownomercyy (20491)