pamag Creative Commons License 2016.03.29 0 0 607

Majd megpróbálom térképen is megmutatni, de majd később bújok bele.

Fejből:

Haladunk délről észak felé és elérjük Zólyomot. Ott az utunk beletorkollik egy nyugat-kelet irányú útba (azt hiszem, van lámpa), ott derékszögben balra, nyugatnak fordulunk.

1-2 km után, Zólyom szélénél jobbra fordulunk, tábla jelzi.

Ezen megyünk, amíg el nem érjük az autópályát (vagy csak gyorsforgalmi... de Besztercebányáig innen összesen 15 km...) - ott nem hajtunk fel az autópálya előtt a kitáblázott sávon, hanem továbbmegyünk, át az autópálya alatt. 100-200 m után beérünk a ... faluba, ott jobbra fordulunk, az út később elmegy a pálya felüljárója alatt, elvisz a szliácsi repülőtér mellett, majd hozzásimul a gyorsforgalmihoz jobbról.

Mikor már Besztercebányához értünk, egy helyen van lyuk a gyorsforgalmi kerítésén, tábla is van, ott be lehet sorolni a gyorsforgalmira. (nem hittem el a gps-emnek, de tényleg rá lehet ott menni) Vagy kicsit később, ahol jobbra fordul az út, hogy felüljáróval kanyarodjon a város felé, ott még a kanyarodás elején lehet balra fordulni és rámenni. A város területén nem fizetős, és nem a fizetősön megyünk tovább.

Visszafelé:

Besztercebányán a Tescónál kell lemenni (én legalábbis ott mentem le), derékszögben jobbra át (kicsit emelkedik) a párhuzamos főútra, aztán nemsokára ki van táblázva, hogy balra fordulva érjük el a repülőteret (emlékeim szerint).

 

Arra számíts, hogy ott általában hűvösebb van, mint itthon. Kiszámítani persze nem lehet, de jobb úgy készülni, hogy lehet rosszabb az idő. A lányomnak egyszer június végén esett hó Zakopanéban...

Előzmény: Pierr_Kardán (606)