pamag Creative Commons License 2016.03.28 -1 0 605

Már lehet kapni alkoholt a szupermarketekben :-)

 

Viccen kívül, nem tudom, hogy igazából hogy volt.

Lengyelországban vannak "Alkohol(e?)" feliratú boltok, amik kifejezetten alkohol árusítására valók.

Falusi kisboltban nem is emlékszem, árulnak-e vodkákat (pedig jártam olyanokban, csak nem emlékszem), de ott vsz csak a pénztárnál adják.

2010-ben Krakkóban egy nagy Tescóban még úgy jártunk, hogy bepakoltuk a több üveg vodkát is a sörök mellett meg az édesség mellett a bevásárlókocsiba, aztán a pénztáros nagy purparlét csapott, egyre hangosabban mondta :-)  a lányom akkor kezdett lengyelül tanulni, megértette, hogy azt vissza kell vinni az alkohol-árusító sarokba (tényleg egy külön szobányi vodkás rész le volt kerítve az áruházban, de nem hermetikusan...) és ott kell fizetni. A söröket simán beblokkolta.

2012-ben vagy 13-ban ugyanebben az üzletben már simán tudtuk a kijárati pénztárnál fizetni a vodkát.

Nagy boltokban lehet a rendes pénztárnál fizetni. (Esetleg érdemes megkérdezni.)

Biedronkában elég régen jártam, ui. nem szimpatikus, hogy nem fogadják el a bankkártyát. Márpedig egy ilyen nagyobb turistabevásárlásnál nem szeretem számolgatni, mi mennyi, készpénzt meg nem szeretek egyszerre sokat tartani magamnál.

 

A sörök valahogy más kategória :-)  de azért a sörösdobozon is rajta van a felirat, hogy ha megittad, ne vezess...

 

Bort keveset lehet ott kapni. Arrafelé már kevésbé terem meg. Hagyományosan a történelem folyamán magyar bort ittak, de mostanában nem nagyon látok ott magyar bort, másfele termettet árulnak (olasz, spanyol stb.)

 

Egy hónap múlva megyek és ellenőrzöm :-)  még mindig van olyan sör, amit nem kóstoltam meg :-D

 

Előzmény: Pierr_Kardán (604)