Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.03.28 0 0 67976

"egy hete be-be riaszt, általában délután és órákon keresztül."

 

Az összes riasztóközpont úgy (is) spórol az energiával, hogy nem engedi sokáig szólni a szirénát, 4-6 perc után leállítja (a következő eseményig).

Viszont maguk a szirénák többsége buta jószág: ha megszakad a kapcsolatuk a központtal (pl megszakad a központ felől jövő tápfeszültség), akkor addig üvöltenek, amíg csak saját aksijuk bírja.

Tehát ha egy sziréna 4-6 percnél tovább szól, akkor az a legvalószínűbb, hogy a központja elájult (többnyire energia hiány miatt), vagy pl elvágták a vezetékét.

Én először azt nézném meg, hogy él-e a központ miközben üvölt a sziréna, tehát pl a kezelő billentyűzet reagál-e a nyomkodásra. Az ok az esetek többségében a riasztó gazdájának a hülyesége: a billentyűzeten már évek óta ég a lámpa, hogy aksicsere esetékes a központban, de ő szarik rá, aztán ott sopánkodik, hogy nem tudja leállítani a szirénát pl áramszünetkor, mert amikor megszólal a sziréna, akkor a központtól akkora áramot kér, hogy a központ rövidzárvédelme letiltja minden periféria energiaellátását, az energia híján halott billentyűt meg hiába nyomogatod, hogy álljon le a sziréna.

Tehát teendő az esetek túlnyomó részében:

1: tulajt lehülyézni, hogy mit gondolt, mi a fenét jelent az a piros lámpa a billentyűzeten, ami folyamatosan ég két éve

2: új aksit a központba

Előzmény: cucu (67957)