oldmumus_v.2 Creative Commons License 2016.03.26 0 0 427968

Szép jó reggelt,

 

Mindenkinek köszönöm a véleményeket.

 

@DJ. Bakter:
Nem tudom, hogy megnézted-e a TV riportot? Ott a szóvivő hölgy elismeri a rendszer hiányosságait. Abban is igazad van, hogy sajnos nem tanultak a hibákból és a régi gondolkodásmódból lassan váltanak át. Érdekes ez az ide-oda adok el helyeket, még akkor is ha tuti van még az adott kocsiban szabad hely. Azt sem értettem meg, hogy Kelenföldön azt mondták 2012-ben, hogy adott RJ-re nincs már fortuna jegy. Bő 2 órával később meg Fonyódon mégiscsak tudtam venni... Nem érdekes?

 

@GOLAZ111:
Azért a buszoséknál szépen működik a jegyeladás (akár pénztárban, akár interneten), mert ott tényleg oda szól a jegy ahova megveszed. De emelt sebességű járatoknál tényleg értelmes az egész. Így nem kell végigállni az utat ami autópályás emelt sebességű buszoknál balesetveszélyes is lehet.

 

@Mindenki:
Remélem a riportban beígért tényleges fejlesztések (pl. bank kártyás fizetés) elfelejtik a régi elveket. Így ne kelljen büntetést fizetni a vonaton történő jegyvásárláskor. Ha azt vesszük egy Budapestről induló busz 2-3 helyen is megáll mire kiér a városból. Mégis az előre váltott jegy és a sofőrnél vett jegy ugyan annyiba kerül. Ha azt vesszük ott egy ember old meg mindent. Vagy azért kér a vasút felárat, mert a jegyvizsgálónak ez egy "prémium" szolgáltatása?