Gio16 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 9507

Tanácsot és segítséget kérnék. 39 éves vagyok, és hiába pályázok meg  rengeteg állást az elmúlt félévben közel 250 helyre adtam be pályázatot, azokra 99%-ban annyit sem mondanak, hogy: „uram, ön nem kell nekünk”. Oké, nem vagyok túlképezve a szakmámban (pénzügy/számvitel, csak közgáz érettségim van a „rendesen” túlmenően), de elég nagy tapasztalattal rendelkezem, ami másfél évtizedet ölel fel. Apám korai halála miatt fiatal koromtól dolgozni kellett, sanszom se volt egyetemre menni meg energiám se maradt.

Teljesen tanácstalan vagyok hogyan tovább.  Továbbképzésre nincs esélyem, mert az is  pénzbe kerül (rengetegbe) a  munkaügyi központ nem tud támogatást fizetni (és ha adnának 20000-et havi kajára lenne elég), meg amilyen  állásokat  ajánlanak  pl  köztisztasági vagy  adminisztratív közmunka (kb nettó 45-50000)  annyit se fizetnek hogy a rezsimre elég legyen. Mivel van egy krónikus betegségem, ami bármikor előjöhet, így gépek közelébe sem mehetek, értsd gyártóüzem, szalag, építőipar stb  és jogsim sem lehet emiatt.

Nagyon szeretnék dolgozni, de olyan alibi munkák, mint a callcenteres dolgok, MLM  vagy alig fizetős alkalmi munkák nem tudnak rajtam érdemben segíteni.

Budapest ide vagy oda, egyszerűen képtelenség munkát találni. Ja! Még utcaseprőnek se vesznek fel, mert szerintük ahhoz meg túlképzett vagyok, oda első körben 8 általánost sem végzetteket vesznek fel. (a fizetés meg semmire sem lenne elég)

Szeretném kérni, aki tud, az segítsen pár ötlettel vagy  korrekt irodai munka ajánlattal. Könyvelő a szakmám. Sürgősen munkába szeretnék állni és dolgozni valami rendes, normális állásban.

 

Köszönöm előre is!