Jahno Creative Commons License 2016.03.24 0 0 28538

80x80as szerintem kicsit nagy, elég nehéz kezelni és mozgatni, főleg gyengébb állványon. Viszont a méhsejtért irigykedem, én azt nézem, hogy esetleg a 60x60ra meg erre a 80x80ra utólag lehet-e venni, mert az a tipp viszont nekem jönne jól :-)

 

Háttérnél a keresztrúdnál lehet jobban járnál egy teleszkópossal. Emlegetted, hogy nincs sok helyed. A szétszedhető az 3 fix darabból áll és néha elég babra munka illeszteni/csavarozni, valamint el is fáradnak a toldások.

 

Boom karhoz viszont elég erős állvány kell, az már kicsit zsebbenyúlósabb és lehet érdemes lenne idehaza beszerezni. Nálam más a képlet, mert van vagy 7 darab erősebb állványom és az jó a csapos lámpákhoz, hátterekhez, boomhoz, amihez éppen akarom. A sima vakuállvány éppen csak kibírja, ha Kínából van akkor rosszabb esetben rögtön el is hajlik. Ezeket előre nehéz megtippelni, de a vaku egy kisebb fényformálóval még éppen megáll, ha döntöd akkor már le kell súlyozni, ha erőkarként kihajtod, akkor meg irány a végtelen és tovább.

 

Ugyanezek érvényesek a 3 méteres állványokra is, minél magasabb annál billegősebb a vége és ugyan megtartja a hátteret, de elég korlátozott móka lesz.

 

Teleszkópos keresztrúd tippje mellé még azt mondanám, hogy vakuállványt MCGoattól nézzél, háttérhez vagy egyéb dologhoz, aminél terhelés van, nekem még ezek a nem éppen fotós cuccok váltak be, viszont meg is kérik az árát: http://bolthely.hu/piramistechnika/id/04093_LST80_fenyallvany

 

Körbe kell nézni akár használtan is, mert van remény, de akár Obis akciós reflektorokhoz valókkal is tudsz operálni.

 

3 az egyben ernyővel nem szopnék, az olcsóbb "kínai" (tudom, tudom, minden kínai, de ugorjunk) cuccnak még a nyele is gyengébb és rövidebb, az áteresztő elég sok fényt vissza is ver. Blazzeonak meg legalább tompára kerekített a vége és belemegy a vakupapucsba. Ez is fontos :-D Szóval szerintem végy külön ernyőt, vagy próbáld ki... Átlagos portrét felével is meg lehet oldani, amúgy nálam sokszor szoftbox/reflex/áteresztő ernyő a konfiguráció, vagy mikor miképpen.

Előzmény: DonRazzino (28536)