Sunny65 Creative Commons License 2016.03.20 0 0 51841

Ma délután kicsit kirándultunk a Balatonnál, közel van így sokszor megnézzük. Mivel lassan kezdem megismerni a kocsi dolgait, így arra lettem figyelmes, mintha a jobboldali kerékcsapágy kezdene szólni. Mivel már többször néztem felemelt állapotban, legutoljára a múltkor amikor a féltengelycsuklót cseréltem, de csak úgy kézzel forgatva a kereket, nem láttam semmilyen gondot.

Persze nagyobb fordulaton, terhelésen más lehet. Menet közben jobbra-balra forgatva a kormány a hang nem változik, állandó, nem nagyon zavaró, de nem teszik.

Egyelőre figyelem, nemsokára átszerelem a nyári kerekeket és kíváncsi leszek. Vagy lehet, hogy az alsó motorburkolat vagy egyéb elem a levegővel adja ezt a hangot? Nem tudom, de rajt vagyok az ügyön.:-)

 

Még szerencse, hogy a jobboldali, vagy csak annak hallom, mert amikor a múltkor a féltengelycsuklót cseréltem, akkor sajnos használni kellett lángot, mert minden össze volt gyógyulva.:-( Emiatt cseréltem pl. kormányösszekötő gömbfejet is.

Na mindegy, a lényeg, hogy a jobb oldalt most már bármikor szét tudom szedni...

Cseréltem már más autóimban kerékcsapágyat és ismerem a hangot, de most egyelőre nem tudom eldönteni, hogy mi is a helyzet.

Mivel a kocsi előéletét ilyen szempontból nem ismerem, így bármi lehet. Azt gondolom, hogy valószínűleg csere lesz.

Előzmény: Vikesz69 (51838)