Sony Black Creative Commons License 2016.03.19 0 0 84490

A társasház alapító okiratában benne van, hogy mik az osztatlan közös tulajdonok (pl tető, strangok, lépcsőház, pince, udvar, tároló stb...) A kémény is benne szokott lenni, de van ahol nincs benne. Ott elvileg a társasházi törvény a mérvadó.

Elvileg ha egyedi kémény akkor az csak azé a lakásé, következés képen neki "kellene" kibéleltetni (használat szempontjából). Ugyan akkor meg ha másként nézzük a dolgot, a kémény a ház építészeti része, nem elválasztható, leválasztható mert hozzá tartozik, úgy mint a homlokzat vagy egy lichthof stb... Tehát akkor mégis csak közös....(nem közösen használt, de attól még közös tulajdon) Igen ám de itt jön a lázadás a lakóközösség részéről, hogy miért fizesse az egész ház az "ő" kéményét, mikor abba senki más nincs belekötve? Én itt felvetném akkor azt a kérdést, hogy pl a legfelső emeleten ha egy lakás beázik, mert pont ott és csak ott szar a lakás teljes részén a  tető?! Akkor azt is csináltassa meg, és fizesse csak az a tulaj aki ázik, mert csak ő ázik, és az a rész csak az ő tetője, másnak nincs köze hozzá? Most akkor a tető se közös? Hoppá! Na most akkor mi van?:-)

A tető az mindig közös...érdekes.

Én azt mondom át kell nézni minden papírt, nem szabad hagyni hogy megvezessék az embert. Ha kell egy jogásszal is konzultálnék, mielőtt kifizetek százezreket.

 

Mellesleg...muteréknál megcsináltatta a ház az összes kéményt. Nem volt kérdés kié. Pályázatot is nyertek rá... közös költség se lett több. Nem mostanában volt. Egy jó közös képviselő, jó kapcsolatokkal sok mindenre képes. Ehhez ért, de azt nem tudná megmondani milyen vízórát kell felrakni, mert nem műszaki ember.;-)

Előzmény: SIMTDIToledo (84482)