khszilvia Creative Commons License 2016.03.19 0 0 780

sziasztok!

 

Szeretnék tőletek segítséget kérni. Hozzám költöznek szüleim (éppen válófélben vagyok), a házat ezért át kell kissé alakitanunk. A ház tulajdonképpen egy régi és egy új részből áll, a régi rész padlásterét szeretném beépíttetni, kb egy 50 nm ről beszélünk, 1,5m-es oldalfal mgassággal és kb 2,7 méteres belmagassággal tervezek. két légtér lesz benne, egy amerikai konyhás nappali ( a déli oldalon) és egy kb 12 nm-es kis szoba. 

Na így a bevezető után a lényeg, a legegyszerűbb lenne valamilyen elektromos fűtést alkalmaznom a kiépítés szempontjából. Ahogy nézegettem a nagyobb légtérbe elég lehetne 2 db 2000 W-os , a kis szobába egy 1000 W körüli. De ez csak kb egy honlap megnézése után szűrtem le. Egyáltalán nem igazodom el ezekben, pláne most kissé szét vagyok esve a válás miatt. Úgyhogy nagyon szívesen fogadnék minden segítséget arra vonatkozólag:

- milyen elektromos radiátort, mennyit, stb. érdemes kiépíteni illetve felszerelni

- mennyibe kerül az éves üzemeltetése ezeknek ha a téli időszakban 23 fok körül szeretném tartani a levegő hőmérsékletét ? (2,5 éves a lányom, miatta muszáj kicsit melegebbnek lenni)

 

A padlástér alatt ebben a helységben, garázs, műhely, mosókonyha és egy nagyobb szinte üres helység van. Az üres helységben van egy cirko, ami jelenleg a földszintet látja el. Gondolkozok azon is hogy azt felvezettetni, de az egy elég régi típus (Demrad Solaris) fogalmam sincs egyáltalán elbírná e a többletet illetve egyáltalán fel tudná egy nyomni, keringtetni a vizet az emeletre. A másik probléma a cirko használatával a termosztát elhelyezése, a fűtés szabályozása, mivel funkciojukban merőben eltérő helységekről van szó a két szinten.

 

Ezek azok az okok, ami miatt inkább az elektromos fűtés felé kacsingatok, de ha az éves üzemeltetése sokkal több , akkor elgondolkodogk máson.

 

Reméllem valamennyire érthető voltam.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!!!