geodo1 Creative Commons License 2016.03.17 -1 3 6996

a mondandód elejével nagyrészt egyetértek, valóban sok az elnevezés, és az is, hogy nyelvismeret nélkül jóval nehezebb a dolgunk.

 

a második felével viszont nem, illetve teljes értetlenül állok előtte. 

ami az utóbbit illeti: az autoeurope-nál ez a tortúra teljeséggel érthetetlen. ugye te azt tetted, hogy befejezted a foglalást (szerintem nem kellett volna, lásd lejjebb, de ez most mindegy). viszont ezen az oldalon bármelyik foglalás 48 órával a bérlés megkezdése előtt lemondható, ingyen. nem kell levelezni meg semmi, automatizmus. törlöd a foglalást, és pár napon belül visszakerül a kártyára. mivel te azonnal törölted, így nyilvánvalóan kicsit hosszabb, hiszen előbb még lekönyvelésre kerül, és csak utána indul el a visszatérítés folyamata.

fenti menetet számtalanszor megtettük már jó sokan, hiszen ha foglalás után olcsóbb lesz az ár, akkor lemondja az ember és újrafoglalja. ez simán működik, hidd el.

 

aztán. az tök jó, hogy az autoeurope-on csináltál próbafoglalást, de én pont azt írtam, hogy ne (csak) a brókeroldalon tedd ezt, hanem a neked tetsző cég oldalán, illetőleg, hogy egyenesen kérdezd meg tőlük. az a legtutibb, és a legegyszerűbb is, nem? nem kell bogarászni meg semmi, egy mail és kész. és még lobogtatni is lehet gond esetén. :)

 

megjegyzem még azért azért, hogy az önrész összege, és egyéb lényeges infók bizony az autoeurope-on is látszanak, a végleges foglalás előtt is; mikor kijönnek az árak, a rental condition-ra kattintva felugrik egy ablak és ott láthatod. 

 

végül, egy favorit nincs. szerencsére, mondom én, hiszen így lehet választani. de azért leírom, én spec. a holiday on drive nevű portugál cégtől béreltem, de máskor meg lehet mástól fogok, bár minden okés volt velük. portóban az intercontinental cartól, szintén helyi erő.

 

még egy tipp, ez pedig egy direkte portugáliai bróker:

http://portugal-auto-rentals.com

 

itt minden adat megvan nagyon szépen: önrész, nullázó ára, minden cégre, tételesen (terms, és utána cégenként van felsorolás).

 

amúgy a malagacart pedig a blogomon én is ajánlottam még az autóbérlési posztban is, azt sem kellett volna annyit keresni. ;) :))

Előzmény: PJ Proby (6994)