buresz Creative Commons License 2016.03.15 0 0 26619

Üdvözletem a Tisztelt Szakiknak!

 

Régen jártam már itt, de ismét gépvásárlás előtt állok és az itt kapott segítség nekem megfizethetetlen...

Szóval, rotációs kapát/kapálógépet vennék, mivel a meglévő 2db mindegyike kehes, az egyik egy Robi 55, a másik egy B&S 8 LE kerti kapálógép.

A Robi kilehelte már a lelkét, plussz Fater összevissza alakítgatta, a B&S jobb állapotban van, de szintén összevissza tákolt, így arra jutottam, veszek magamnak egyet.

Amit művelnem kellene vele területileg, az kb. 1100 m2, plussz még egyszer ennyi Nővéremnél a szomszédban.

Amire használnám: veteményes talaj előkészítése vetéshez(talajmarózás), nyári gaz sarabolása, akácos- és fenyves közti gazvágás és amennyiben nagyobb gépet sikerülne vennem, akár még szántani is tudnék vele, mivel ennek az elvégzése is egyre nehezebb kis falumban, a kevés kis traktor - rengeteg kicsi parcella miatt.

Tapasztalatom azt mutatta, hogy egyik gépünk sem volt az igazi: a Robi kicsi, gyenge volt, a B&S nagy, erős, de esetlen, nagyon nem volt vele jó dolgozni, direkthajtású, zabálja az olajat, mindig volt vele vmi gond.

Első körben a Szentkirályi KF-Dragon 55 Honda motoros kapálógépet néztem ki, azzal a jelszóval, hogy jó lesz az nekem, ill. használtan is nézelődtem Honda motoros gépeket, csak drágák. Aztán utána olvasva jött a tanács, hogy lánchajtású legyen a hajtómű, közvetlen hajtású csigakerék helyett.

Így tovább- és tovább nézelődve jutottam el az MF 70 Diesel-hez, Forte?-hez, Mondial Greeny-hez, Honda Mio F430+F630-hoz, aztán jött a BCS, Pasquali, Ferrari, usw.

2 napos nézelődés után a rengeteg info/márka/típus után, amit szeretnék: többcélú, kihajtással rendelkező, 5LE-nél erősebb motorú, (pl: Honda GX160, vagy Diesel Yanmar), megfordítható szarvú-irányú, univerzális traktort.

A falumban lévő kisebb kertekben valószínűleg tudnék melózni is vele kis mellékesért, szóval igencsak továbbgondoltam az alap rotációs gépet.

Kíváncsi lennék, hogy Ti milyen gépet ajánlanátok nekem, netán aki használ valamilyen megbízható, egyszerű-, de nagyszerű gépet, azt kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatát.

 

Előre is köszönöm a segítséget!