Mache01 Creative Commons License 2016.03.15 0 0 437

Én ősszel vettem az én nagyon jó állapotú olasz származású 2.7 CRD-m, 145e Km-el. Szerintem a kilométer számláló vissza van tekerve, de ezt sose fogom biztosra megtudni. Emiatt most tervezek egy nagy átvizsgálást egy megbízható eurószerelőnél, nézze meg hogy mit kell cserélni aztán essünk neki. 

 

Ami hiba eddig előjött: Az első kardán csapágyhibája tipikus, úgy 150e után szokott előjönni. Nekem felújították itthon, van erre egy specialista aki elvégzi. Az új első-kardán szett egyébként 250e Ft körül lenne. Eszi egy kicsit az olajat, de úgy néz ki ennek az az oka hogy ősszel az előző gazdája 5W40-es olajat töltött bele a 10W helyett és a nagyobb viszkozitás miatt a 13 éves motor jobban eszi mint illene. 

 

Engem a használattal kapcsolatban 4 dolog zavar:

 

1 - 100 Km/h felett elkezd a motor zajos lenni és sokat fogyasztani. Szerintem nem érdemes 120 felett hajtani mert onnantól nagyon sokat fogyaszt. 100 körül abszolúte jól fogyaszt, csak türelem kell hozzá autópályán.

 

2 - Az automata sebességváltó menet közben olyan pozícióban van hogy a hosszú lábam miatt a térdemmel néha átlököm 4-esbe. (A használt automata Mercedes válltó 5 sebességes.) Erről a tipusról beszélek: http://www.jeepswj.com/wp-content/uploads/2014/09/jeep-grand-cherokee-P0702-fix.jpg

 

3 - A kocsi méretéhez képest kevés az utastérben a hely. Én nagy darab magas ember vagyok, éppen hogy elférek benne, de mögém már csak egy kisgyerek férne be. A csomagtartó pedig hatalmas, amit nem szoktam kihasználni. 

 

4 - Terepen vigyázni kell vele mert a Quadra-Trac automata difizár nem feltétlenül úgy működik ahogy azt az ember terepen elvárná. Ha terepen elakadsz feltétlenül 4LO-ba kell rakni a felezőt, az segít. Síkos úton viszont tökéletes.

 

De mindez nem zavar annyira hogy ne szeretném, imádom vezetni. Főleg vidéken kirándulni vele. Nem bántam meg hogy megvettem. Az összes szerelő akivel eddig beszéltem azt mondja hogy rendes szervizelés mellett ez a motor/válltó kombó elmegy akár egymillió kilométert is. Ez nyilván túlzás, de jó volt hallani. :) 

Előzmény: t-levi (434)