rézműves1 Creative Commons License 2016.03.11 0 0 123918

..."A pistorius tányér feladata a gőzelegy alkohol dúsítása és semmi más!"...

 

Az az igazság, hogy nem tudnék vitába szállni veled, mert ahhoz sokkal több kísérletet kellene vele végezni, amire nekem nem nagyon van időm. Azt tudom csak mondani, hogy 4-vagy 5-éve egy 100-as

DES-re csináltam egy ilyet és a megrendelő, aki a CORVINUS-egyetemre járt (valami borász-pálinkás) dolgokat tanulni, az nagyon kedvezően nyilatkozott róla. Az is igaz, hogy ő hónapokig kísérletezgetett vele. A sajátomról már én is írtam (ami kisebb), hogy csak cefre-főzéskor öntök a tetejére vizet, de akkor tolom is neki. 40-es üst, dupla-olajos-keverővel. 1-óra felfűtés és 2-2,5-óra múlva kész.

A finomításkor is fent van és megy a keverő is, de akkor nem teszek rá vizet. 1-óra múlva csurog és kb. 3-3,5-óra múlva kész úgy, hogy lemegyek 30-35%-ig.

Az biztos, hogy a nagyobb rézfelület miatt jobban érvényesül az ún. "katalizációs" hatás is és lehet, hogy ez is jobban belejátszik a végeredménybe.

De azt is hallottam már szakembertől, hogy a főző arányok is (üst, üstfedő-sisak) egymáshoz viszonyított méretei is számíthatnak a jó eredménynél.

Egy biztos, a jó gyümölcs és a jó cefrézés számít a leges-legtöbbet...DD...

Előzmény: körte51 (123906)