Octi19 Creative Commons License 2016.03.07 0 0 64944

A mai 150 lovas TSI-k már köszönő viszonyban sincsenek a régebbiekkel! Egyrészt ezek már ismét szíjas motorok és nincs bennük csak turbó! (az újakban már van egy ACT nevű hengerlekapcsoló rendszer amivel baj lehet)

 

Én a nyáron évődtem az új autó vásárlással (azután egy használt B7 Passat lett a vége...) de ami akkor igaz volt az talán most sem sokkal másabb...

(figyelem! Most csupa szubjektív élmény jön!)

A skoda valahogyan mindenképpen drágábbra jött ki mint a VW ráadásul és a sima O3 sedant hasonlítottam a Golf VII Variant-tal!

Az Octavia belül nagyobbnak hat mint a Golf, de zajosabb is és van egy fura huppogó hangja a kaszninak. (olyan kicsit mint amikor valaki letekeri a hátsó ablakot egy nagy sebességgel haladó autóban, csak sokkal enyhébb!)

A Golf az bizony egy anyaméh és ezt erősíti is, hogy szűkebb a beltere... ;-)

Nagyon jól konfigurálható, sokkal jobban mint az Octavia! például szinte fillérekért lehetett bele sok irányba állítható elektromos gerinctámaszos komfortüléseket rendelni félbőr kárpittal! (ha testesebb vagy akkor ez nem a te kedvenc extrád mert a nagyon jó oldaltartása miatt fokozza a szűk beltér hatását! Nekem pontosan emiatt nem lett új Golfom, hanem egy egyéves Passatom...)

Nem biztos hogy kell neked a 150 lóerő, de ha Golfban gondolkozol akkor értelmes alternatíva lehet a 125 lovas motor is (pláne, hogy ebben tudtommal nincs benne az ACT hengerlekapcsolós vacak) egyrészt olcsóbb, másrészt az is bőven elég és a járulékos költségei is alacsonyabbak! De egy DSG-re mindenképpen rábeszélnélek! Az Nagyon megéri a pénzét!

Ha nem vagy őstermelő akkor váltsd ki az igazolványt, mert megéri! ;-)

(én nagyon jó ajánlatokat kaptam a Porsche Budánál, egy Golf VII Variant 1,4TSI 125Le +DSG, Comfortline + egy halom extra, pl.: digit-klíma, Xenon, Navi, BT-kihangosító stb... kaptam egy 6,5M-ós ajánlatot!)

Nagyon szerettem a Skoda Octavia-t pláne a kettest, de tiszta szívvel csak egy Golf VII-et tudok javasolni ha újban kell gondolkodni!

Előzmény: Sanya.M (64939)