katonafull Creative Commons License 2016.03.07 0 0 3288

Sziasztok!

 

Köszönöm a válaszokat.

 

Nem csak számítógép hangkártyával próbáltam, hanem hifi AUX bemeneten is. Az eredmény változatlan. De nem úgy halk, hogy halkan hallatszik bármi, hanem hogy szinte alig hallatszik akármi is.  Az oké, hogy a lábdob mikrofonok máshogy szólnak, de ezzel akármit csinálok halk. Ha nagyot csapok a dobra akkor is, ha a kezemmel csapkodom a mikrofon rácsát akkor is, ha beleordítok akkor is. Azt gondoltam volna, hogy szólni fog rendes hangerőn, még ha rosszul is. 

Egyenlőre abban reménykedem, hogy az a probléma forrása, hogy sose volt még dolgom dinamikus és XRL-es csatlakozós mikrofonnal, dobmikrofonnal, lábdob mikrofonnal meg pláne nem. Szóval gondolom van valami, amit nem tudok.

A kábelt zsír új hozzávalókból csináltam, szép és igényes lett, ki is mértem műszerrel. Azzal nem lehet gond, hacsak nem a bekötés hibádzik.

Dehát úgy kötöttem be, ahogy korábban írtam.

Így:

 

Ezt így kell nem?

 

Most viszont azt olvastam, hogy a PC mikrofon bemenete elektrét mikrofonokra van tervezve és nem szereti a dinamikus mikrofonokat, ahogy semmilyen más vonal bemenet sem. És hogy kell egy dinamikus mikrofonra illesztett bemenettel rendelkező előerősítő, aminek vonalkimenete van.

Meg is nyugodtam, gondoltam hát akkor csinálok egy ilyen előerősítőt.

 

Na de ha Ti meg azt mondjátok, hogy nektek van dinamikus dobmikrofonotok (lábdob) és rádugjátok a pc-re, vagy a hifi aux bemenetére mindenféle előerősítés nélkül és jól működik, az már baj.

Egyrészt mert az azt jelenti, hogy mégis van valami gond nálam.

Másrészt meg mert akkor a neten mindenféle hülyeséget hordanak össze a dinamikus mikrofonokról.