Törölt nick Creative Commons License 2016.03.06 0 0 14890

Ajjaj, ez így a parasztvakítás tökéletes magasiskolája.Az autógumigyárban is menőznek a szupergumival ami nem csúszik, tapad, elindul stb, aztán, ha megkérded, mégis milyen a jó téligumi a kocsidra? Visszakérdez a fószer, hohó, milyen út, milyen hómérséklet, milyen víztartalom mellett kérdezed. Hiteltelenné váltak azonnal.

 

Porszívónak vákuumot kell csinálnia, ez kiszámolható a fordulatszámból, lapátkerék paramétereiből. Ezt kellene megadni porzsák nélkülis adatként. A porzsák mindig fojtás rajta, de az adott vákuum simán megmutatható egy rugós kijelzővel is. Imitálni meg lehet pl felére zárt motorkimenettel. A cső eleji szívás semmi több mint sima aerodinamika, józan paraszti ész. Jó régen ismert, minden felülethez az optimálisat kellene használni. A szőnyeget, kárpitot meg kellene borzolni vagy ütögetni, "kiporolni" nagyon finom rezgésekkel hogy fellazuljon, lepattanjon róla a kosz, amit a kefés dolog remekül megcsinál és mindjárt könnyebben szállítja el a levegő.

 

Most is azt mondom, hogy az a jó porszívó ami a kültérbe engedi a kifújt levegőjét. Ehhez nem kell központi porszívó sem, csak ki kéne vezetni a szobából a szűrő után, hangtompítón keresztül. Ennek kivitelezése sajnos nem minden esetben lehetséges, és a porszívógyárban is tojnak arra, ha ilyen igénye lenne valakinek így nem nagyon talál olyan gépet amivel ezt meg tudná csinálni, csak a böhöm nagy garázsporszívóval.

Előzmény: Jocjoc123 (14886)