APT Creative Commons License 2016.02.27 0 0 159971

Ez egy jó kérdés... Én alapból a "leletmentés" pártján vagyok mindig, de azért persze vannak ésszerű határok... Ez nem egy márkás, nagy nevű óra, tehát felújítva, jól működő állapotban sem fog sokkal többet érni, mint az arany értéke - sajnos ez van, ez a realitás (egyszerű alpakka tokban ez az óra működőképes, de átlagos állapotban 5-10-15 ezret érne, nem többet).

Ugyanakkor a tok állapota láthatóan rémes, a képek ugyan elég gyengék, de amennyire meg tudom ítélni, össze-vissza van forrasztgatva az első fedél zsanérja - ezt szépen, korrekt módon "visszajavítani" bizony komoly ötvösmunka... A szerkezetről meg annyit látni, hogy elszennyeződött - nem többet, a működőképességéről nem tudunk semmit. Ha esetleg még tengely- és rugótörött is - akkor ez gazdaságilag biztosan "totálkáros", a tok és szerkezet rendbe tételére egy 50-est bátran rászámolhatsz költségként - amit utána óraként értékesítve kétséges, hogy visszakaphatsz-e? Nyerni rajta bizonyosan nem fogsz.

Viszont, ha meg olyan családi emlék, amit nem akarsz eladni, kötődések vannak hozzá - akkor ahhoz mérten ez meg nem akkora összeg, amit adott esetben ne lehetne rászánni. Ezt neked kell tudnod.

Előzmény: Attilakings (159969)