windproof Creative Commons License 2016.02.21 0 0 159817

"Ez akkor lenne igaz, ha az okos"óra" elsődleges funkciói között szerepelne az idő mérése, megjelenítése. Márpedig ez egyre kevésbé van így.

Most anélkül, hogy belemennénk a részletekbe, érdemes végiggondolni, hogy van kb. 5,3 Mrd mobil előfizetés és 3,1 Mrd internetre kapcsolt eszköz. Az IoT (Internet of Things) technológiák egyre komolyabb teret kapnak, hagyományos órákkal nem kiváltható az a funkcionalitás, hogy pl. a Tesla okosórával baparkoltatható a garázsba. Vagy az egészségipari alkalmazások, amikkel az idősebb, tehetősebb korosztály is megfogható."

 

Ehhez még a mobil fizetést lehet hozzá tenni, egy gond van az egésszel.


Hogy az okos órákra jelenleg a gyártók is csak próbálják ráerőszakolni a funkciókat, mivel egyelőre mindenki látja, hogy nagy ötlet lehet, de azt még nem, hogy egy mobil felhasználó miért venne okos órát IS.

Ugyanis appok (mint a parkolás), egészségügyi funkciók (ez valószínűleg az elkövetkezendő 1-2 év legnagyobb slágere lesz), és mobil pénztárca sima mobilra is van, az okos óra pedig a mobilt nem kiváltja, hanem kiegészíti. 

Egy szó mint száz, egyelőre eléggé izzadtság szagú az okos óra piac, egy csomó dolgot tud az okos óra, amit a mobil is tud, de ki nem váltja a mobilt, mivel a teljes funkció palettát messze nem fedi le.

Előzmény: tomcat (159814)