Eolomea14 Creative Commons License 2016.02.21 0 0 5262

"Emberek között megvalósíthatatlan, mert nem erre vagyunk szerkesztve. Méhek és termeszek között működik, lényegében rabszolgaság alapon."

 

Ez az amugy nem letezo villanykerites tartja az amugy okosnak es tettrekesznek szuletett embert birkasorban. Ha az utodaink egyszer kivul kerulnek ezen, akkor atkozni fognak, hogy mi miert nem tettunk semmit.

 

Amugy eppen ma elunk az un. rabszolgasorban - az emlitett vuilagban eppen hogy szabad lenne az ember (szabad a kiszolgaltatossagtol, adossagtol, munkanelkulisegtol - vagy eppen a kizsakmanyolastol -, a targyak uralamatol folottunk, stb.)

 

Ha hihetünk az írott emlékeknek, az Emberiség legalább 5000 éve a vesztébe rohan. Mégis itt vagyunk.

 

"Ha hihetünk az írott emlékeknek, az Emberiség legalább 5000 éve a vesztébe rohan. Mégis itt vagyunk."

 

Mint aki leesik a 10. emeletrol, es kozben mondja (mikozzben elhalad a 9., 8. stb emelet mellett): meg most sincsen semmi bajom, meg most sincs...

 

Amugy van egy alaveto kulonbseg: a regi korokkal ellentetben a globalizacioval akor bezarult. A romai birodalom is tonkretette a kornyezetet (tul sok fat vagtak si, stb.), de az lokalis volt )mint ahogy emlitve volt itt Kina stb). Ma viszont az egesz bolygot beboritja a szemet, az egesz planeta klimavaltozas alatt van, stb. Magyarul: ez mar a foldszint.

 

A korallzatony csak allegoria - mondhattam volna peldaanak az olajtarsasagok altal okozott iszonyatos kornyezetrombolast is. Amugy maga a 35-fos szemelyzettel mukodo kozel sza meteres szuperyacht sem a tudomany, a gyogyitas, vagy a neveles celjat szolgalja - meg ha el is keruli a korallzatonyokat -, hanem hogy egy ember tudjon szorakozni (mikozben milliard ember lakik badogkunyhokban).

 

Milliardosokat csodalni olyan, mint amikor a birka zeng dicshimnuszokat a bollerrol...

Előzmény: gacsat4 (5257)