Octi19 Creative Commons License 2016.02.19 0 0 17850

Nekem is ez a tünetem van de már legalább 10-15 éve. A vérvizsgálatok alkalmával gyulladásra utaló jelek vannak. ...de senki nem tudja az okát!

Szerintem ez a rohadék PS lesz az és van egy permanens ízületi gyulladásom. Magának a gyulladásnak jelei nincsenek, maximum reggelente érzem, hogy a kézfejem ízületei kicsit merevebbek, de a vérvizsgálatok nagyon régóta mutatják a süllyedés, a CRP, a monocyta és a társai.

Érdekes módon az első tipikus bőrtünetek előtt (elég erős korpásodás, és bizonyos tisztálkodószerek, vagy dezodorok hatására elég jelentős bőrreakció volt régebben is) egy évvel volt egy jó fél éves lefolyású ízületi tünetegyüttesem, a végtagi ízületeim fájdalmasan megduzzadtak, konkrétan úgy néztem ki mint a Michelin baba, de csak a végtagok... Akkor még senki nem gondolt PS-re, igazából most is csak én kötöm össze a dolgokat, mert nagyon hasonlít ezekre az időkre a reggeli kézmerevség, de ez most pár perc alatt oldódik és nagyságrendekkel enyhébb mint amilyen akkor volt.

A bőrtüneteimmel most együtt tudok élni. Pár aprópénz méretű foltom van a hátamon a lábaimon, az államon és a fejbőrön, de ezek sem igényelnek állandó kezelést, csak amikor kezdenek bedurvulni akkor kapnak ELOCOM-os kenőcsöt és pár nap alatt el is tűnnek.

Előzmény: B.GY (17848)