nagytojás Creative Commons License 2016.02.14 0 0 92062

Szevasz ágaskodik az Iván ?

az erdőre nem jó a dupla súly mert mikor földet ér hamar eltörik a bölcső  jobb ha a kereket súlyozod első lépésbe folyadékkal ha ez kevés csillagos felniket telire kell cserélni és lehet még vas súlyokat bele tenni  de a váz oldalára mindenképpen jó dolog a merevítő védi a nyúlványokat törés ellen 

A folyadék pótsúly használata


RW25003-UN-07JUL93

 VIGYÁZAT: A folyadék pótsúly betöltése speciális ismereteket és felszerelést kíván. Kérje a John Deere™ szerviz, vagy gumiszerelő műhely segítségét.

FONTOS: SOHA NE töltse fel a gumiabroncsot 90%-nál jobban. Több folyadék esetén tönkre mehet a gumiabroncs.

Gazdaságosan használható pótsúlyként víz és kalcium-klorid oldata. Ha az előírásoknak megfelelően használja, nem sérül sem a kerékpánt, sem a gumiabroncs. Ennek ellenére a folyadéksúly használata nem javasolt, mert kemény futást, nehézkes kezelést eredményez, defekt esetén kifolyik és amikor hátsó gumiabroncsban használja, nagyobb lesz a traktor hajlama a power hop-ra.

A folyadéksúly használatát a hátsó kerekekben kerülni kell, mert a csillapító hatása miatt keményebb futást okoz és általában csökkenti a power hop elhangolásának lehetőségét. Ha a folyadékot a hátsó kerékben használják, a tengelyen lévő összes kereket azonos szintre kell tölteni, ami nem haladhatja meg a 40%-os feltöltést.

Minden liter vízben 420 gramm kalcium-kloridot feloldva (ez 3.5 lb gallononként) a folyadék -45 °C (-50 °F) fölött nem fagy szilárdra, illetve minden liter vízben 600 grammot feloldva (ez 5.0 lb gallononként) a folyadék fagyállósága -50 °C (-60 °F) értékre növelhető.

MEGJEGYZÉS: Folyadék pótsúlyként alkohol használata nem javasolt.

A hajtott mellső kerekek maximum 75%-ig tölthetők fel pótsúlyozás céljából, vagy azért, hogy a power hop jelenség elhangolása érdekében a gumiabroncs rugózásán keményítsen. Ezt csak utolsó lehetőségként alkalmazza.

A szükséges pótsúly eléréséhez töltse fel a MELLSŐ gumiabroncsokat 40, vagy 75 százalékig. Töltse fel a HÁTSÓ gumiabroncsokat legfeljebb 40% százalékig. Több folyadék kemény futást okozhat. 

Előzmény: asztalosfavago (92049)