nyakfogom Creative Commons License 2016.02.12 0 0 6958

id. Lipcsik Márton <lipcsikmarci@t-online.hu>febr. 11. (1 napja)
címzett: saját magamTisztelt Sényi Úr!
Szándékomban van Önnel egy részletesebb, személyes tapasztalaton alapuló véleményt közölni,  de addig is arra kérem, hogy legyen szíves felhívni Kopp Gabikának a figyelmét, miszerint szombaton a pedagógusok fognak tűnteteni, és a többi meghívott szervezet, vagy személyek a jelenlétükkel a pedagógusok tüntetésének a támogatását lesznek hivatottak elsősorban demonstrálni.
Ha a Baumagosok különböző -a pedagógusok által szervezett demonstrációhoz nem illő- kontrollálatlan hangoskodásukkal különleges figyelmet szeretnének maguknak kivívni, úgy maguk ellen hangolhatják a pedagógusokon kívül a Q-sokat, és más, a pedagógusokkal szimpatizálókat is.
Képzelje el pl. azt az esetet, ha a politika igénye szerint esetleg megjelenő zavarkeltő hőbörgők (akár focihuligánok, vagy csak simán bajkeverők) miatt a a rendőrség beavatkozna, és egy-két joggal felháborodott baumagos is képbe kerülne, úgy az milyen színben lenne tálalva az esti híradásokban, és miként köszönné meg a pedagógus társadalom, hogy a baumagosokra is visszavezethető okból siklott ki az ő jogos és megalapozott igényérvényesítési akciójuk. 
Kopp Gabika, az egyik fő szervezetője ennek támogatásnak tud erről a lehetséges variációról? Felkészült arra, hogy gátat tudjon szabni annak, hogy a baumagosok részéről rendbontásra nem fog sor kerülni? És ha mégis... úgy vállalja-e érte a felelősséget?
Kérem, hogy ezt a figyelemfelhívásomat továbbítsa még időben Kopp Gabikának, kinek nem ismerem az e-mail elérhetőségét, de megdöbbenve olvastam, hogy az egyik facebook bejegyzésében a szombati tüntetést Ő is csak "banzájnak" minősítette. Nehogy Ő maga is úgy viselkedjen, mintha"banzájon" lenne!
Ugyancsak a facebookon olvastam, hogy információkat szeretne a Budaörs környéki egyesületről. 
Nos, én annak az egyik alapító-szervező tagja voltam, és majd beszámolok annak az egyesületnek a céltalanná válásáról, valamint arról, hogy milyen emberi gyarlóságok gyengítik a Baumag károsultak érdekérvényesítési lehetőségeit.
Az érdekérvényesítési lehetőségek között a Patyi István által éveken keresztül szervezett tüntetés-sorozat, valamint petíció-átadások megítélésem szerint többet ártottak a baumagosoknak, mint használtak volna.
Patyi is csak addig élvezte a helyzetét, amíg a tájékozatlan és a "közvetlen forrásból" származó hírekre kíváncsiak voltak a követői, akik még a brüsszeli útját is finanszírozták.
De Patyi adós maradt beszámolni arról, hogy a hívei előtt miért hallgatta el 2003 őszétől, hogy Ő milyen címen kezdeményezett különböző eljárásokat a Baumag cégek bármelyikével szemben, minek eredményeként még menet közben részben "kárpótolta" Őt Balázs, majd pedig   elmúlt évben néhányad magával a külön perének köszönhetően ismét megalapozott előnyt élvezhetett.
Nem véletlen, hogy a Patyi-hívők is elkeseredtek, és szétszéledtek.
Egy dolgot biztosan állíthatok: Ha a második Q-törvényt nem fogják alkotmányellenesnek minősíteni, majd kiterjeszteni a baumagosokra is, úgy a felszámolási eljáráson kívül rekedt károsultak esélye bármilyen megtérülésre: nulla!
A Victor Hugó utcai Egyesület az, amelyik legutolsó lehetőségként az Állam elleni érdekérvényesítési jog reményét a polgári jogi elévülés folyamatos, is ismételt megszakításával még fenntartani látszik.
Nem legalizált csoportosulások tagjai, -legyenek azok bármilyen sokan és legyenek bármilyen hangosak-, még egy törvényesen működő jogállamban sem érhetnék az általuk remélt célt.
Én már 2005-ben hangoztattam, hogy a Baumag károsultak érdekérvényesítésének nem büntető -illetve a polgári jogi alapjai hiányoznak, hanem a politikai akarat.
És ez a politikai akarat-hiány most hangsúlyozottan szembeötlő.
Átgondolta-e már Ön, hogy Zalaegerszegről szervezve meg tud-e mozgatni olyan kritikus tömeget Budapesten, amelyre a pesti utca embere, és a politikai potentátok felkapnák a fejüket? Mert a vidék nálunk semmit nem ér!  Az eseményeknek Budapesten kell történniük, és ott is dőlnek el! Sajnos!
Az a tény, hogy a közösségi hálón néhány tízen-százan egymást bátorítják, és közben minduntalan felvetődik, hogy mikor jutunk már a pénzünkhöz, nem feledteti azt a csömört, amelyet a Patyi-féle demonstrációk váltottak ki a közvéleményből, a politika csinálókból és a gyakorló politikusokból. A baumagosok -többek között éppen Patyi miatt- már évekkel ezelőtt mélyen elásták magukat.
Onnan visszatérni -a mai arrogáns hatalmi tényezők közömbösségét ismerve- nem az utcákon kiabálva vezet az út, hanem jogilag megalapozott, tudatosan felépített stratégia mentén  a bíróságokon keresztül. Mondom mindezt Handó Tünde tevékenységének ismeretében, Polt Péter elfogultságának tudatában, stb. 
Strassbourgot nem érdekli sem a magyar bírósági hierarchia működése, sem pedig a politikai elit érdeke.
Igyekszem egy héten belül ismét jelentkezni.
Addigra talán megismerhetjük a pedagógus tüntetés lefolyását, és eredményét is.
Ha nem titkos, kérem Kopp Gabika e-mail címét is közölni velem, természetesen, ha ahhoz Ő is hozzájárul.
Üdvözlettel: Lipcsik Márton baumag-károsult.