kasdita Creative Commons License 2016.02.10 0 1 9304

Nagyon köszönöm a segítségeteket és az együtt gondolkodást! Igen "Caudata" jól gondoltad,  a csikótűzhely becsatlakozik a kályhához .

Sokat segítettetek, és be kell látnom, illetve remélem, hogy valószínűleg azzal volt a gond, hogy nem kellő körültekintéssel tüzeltünk. A vegyes tüzelésű kazán és a tábortűz másféle hozzáállást kíván meg és nekünk csak ebben volt tapasztalatunk :) , de remélem ennyi tanulópénzzel megússzuk. Hát úgy látszik a tömegkályhának lelke van...

A mi "építőmestereink" nem kóklerek, bár nem ez a fő szakterületük, de tanulták a mesterséget és gyakorolják is, ami nem jelenti azt szerintem, hogy ne lehetne ebben is fejlődni , de ez bármely területre igaz. 

Egyébként a mi téglakályhánk is inkább kemencére hasonlít, mi szerettük volna így, nem gondoltam, hogy ez nem vall jó ízlésre, de a házunkhoz egy vakolt gömbölydedebb forma jobban illett, mint egy kockakályha. És azt gondoltuk, hogy a téglakályha előnyeit ( más fűtésünk nincs is)  ötvözhetnénk a kemence számunkra otthonosabb  küllemével. 

Mindenesetre remélem legközelebb már arról számolhatok be, hogy minden rendben, és a ti tanácsaitoknak köszönhetően is jó melegben ücsörgünk a kályhánk mellett. 

 

Előzmény: _Caudata_ (9295)