Kroy Prince Creative Commons License 2016.02.10 0 0 2561

Amit leírtál, mind igaz,de:

Nekem abban a helységben, ahol tévézek van egy LG TV és semmi box. A TV fogja a kódolatlan kábel TV adásokat, így ami engem érdekel, arra jó. Különben legtöbbet a netről letöltött filmeket, sorozatokat nézek itt. Mivel van egy 250 GB-os DVD felvevőm, gondoltam kipróbálom, és akkor tapasztaltam, hogy mivel analóg, ezért már nem lehet programozni a digitális adásokra, tehát amire eddig használtam, már alkalmatlan. Mivel a TV nem box-al működik, így az közvetlen a DVD-vel van összekötve, ezért kell a TV-nek bekapcsolva lennie.

 

Egy másik nálunk eddig jól kihasznált lehetőségtől fosztott meg a technikai fejlődés, mivel a DVD felvevő rendelkezik Time-shift funkcióval, ezért korábban számtalanszor volt olyan, egy időben két csatorna műsora, amit úgy néztünk, hogy az egyik csatornán indítottuk a felvételt Time-shift-el és közben a másik csatornán megnéztük az adást, majd amikor vége lett átkapcsoltunk a DVD felvevőre és a Time-shift-al visszamentünk az ott rögzített műsor elejére és kezdtük az nézni. Mivel ez a lehetőség már a múlté, ezért fáj az a majd 100 ezer forint, amit kiadtam anno a DVD felvevőért.

 

Arról nem is beszélve, hogy két hétre előre számtalan csatorna műsorát lehetett programozni és nem kellett mindent, nap-mint nap észben tartani, hogy el ne felejtsem a felvevőt indítani. Nos a digitalizálás ettől a lehetőségtől is sikeresem megfosztotta az érdekelteket.

Előzmény: peler (2559)